Maštom do neizbežnog uspeha

Pokrenite svoje nesvesno tako da vam postane saveznik, da aktivira vašu bezgraničnu stvaralačku energiju i spoji je sa čitavim univerzumom. To je ono što umeju da izvedu istinski uspešni pojedinci.

Metodologija koju ovde učite je NLP (neuro lingvističko programiranje), izuzetno efikasna i pomalo neobična, a rezultat je više od 30 godina istraživanja kako uspešni profesionalci postižu svoje uspehe. I ovo je segment o pretvaranju ciljeva u vizije gde se radi o tome da svoj uspeh učinite neizbežnim po receptu ljudi koji su ostvarili fascinantne stvari.

Iako se radi o planiranju, ovo nije uobičajen proces, već pokreće vaše nesvesno da vam postane saveznik, da aktivira vašu bezgraničnu stvaralačku energiju i spoji je sa čitavim univerzumom, jer to je ono što umeju da izvedu istinski uspešni pojedinci. Naučićete kako da koristite svoj mozak, svoje mudro nesvesno i moć vizualizacije da napravite čudesno putovanje od svog života, jer to je proces kojim se koriste profesionalci i upravo ta posebnost čini ga efikasnim.

Vežba koja vam predstoji je možda za nekoga neobična, jer biće potrebno da šetate po „vremenskoj liniji”, da koristite maštu, da živahno zamišljate i kreirate budućnost. Postupite korak po korak po ovoj vežbi i bićete iznenađeni dejstvom koje će imati.

Vežba: razvijte plan za neizbežno ostvarenje cilja

1. Put u budućnost

Zamislite na momenat kako ste već ostvarili svoj cilj (izaberite neki koji vam je veoma važan iz prethodnih radova). Gde ćete tada biti, zamislite sliku ostvarenja cilja... Pogledajte kako vam izgleda ta slika, zamislite sve detalje. Pogledajte to trodimenzionalno, kao da gledate pozorište. Poslušajte šta se dešava na bini ostvarenja vašeg cilja. Vidite sebe tamo kako ste već ostvarili cilj. Sada možete i da stupite na binu. Zamislite u svom unutrašnjem pozorištu kako ste već u budućnosti i ostvarili ste izabrani cilj. Kao da je budućnost direktno tu sada ispred vas, svetla i puna boja. Posmatrajte kako ostvarujete svoj cilj, vidite i čujte sve detalje, dok doživljavate kako ostvarujete cilj na veoma prijatan način. Dok ste tako u mislima u toj budućoj situaciji, uživajte u svom uspehu. Obratite pažnju na svoja osećanja, poslušajte svoje misli. Imate razloga za slavlje jer ste ostvarili svoj cilj! Obratite pažnju gde ste tačno u vremenu, koji je to datum vašeg uspeha. Primetite koliko se radujete što ste ostvarili taj deo svoje misije. Isprobajte kako je to kada ste postigli ono što ste želeli.

2. Pogledajte u budućnost

Okrenite se i iz te tačke gde ste ostvarili svoj cilj pogledajte u dalju budućnost. Kako to utiče na vašu dalju budućnost? Posmatrajte kako se vaša mislija u budućnosti sve više razvija i ostvaruje.

3. Pogledajte u prošlost

Opet se okrenite na drugu stranu i pogledajte u pravcu svoje prošlosti. Pogledajte put kojim ste stigli ovde (u budućnost). Pogledajte iz te budućnosti u prošlost i ono vaše prethodno „ja”, koje čita magazin Sensa. Pogledajte tu osobu, koja to radi, i obratite pažnju na put koji vodi od te osobe do ove tačke u budućnosti gde sada stojite.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.