Kako da se oslobodite ideje o perfektnom životu: vratite se svom biću i uzemljite

Ne odlažite svoje aktivnosti zbog težnje ka perfekcionizmu. Pokušajte da otvorite korensku čakru kako biste povratili ravnotežu i samopouzdanje.

San o perfektnom životu, izgledu, radu, emocionalnoj vezi, dovodi do toga da ljudi postanu frustrirani, bolesni i izrazito nesrećni ako se snovi ne ostvare. Težnja ka savršenstvu predstavlja opasnu iluziju i to potvrđuju savetnici za životne probleme, Inid Hauart i Džen Tras iz Albukerkija (SAD). Prema njihovim rečima, perfekcionizam vezuje životnu energiju umesto da daje snagu, te savetuju opuštenu nesavršenost jer pronalaženje srednjeg puta između aljkavosti i perfekcionizma donosi sreću i jednostavniji život. Ne treba spominjati da je perfekcionizam čest odraz nesigurnosti i niskog samopouzdanja kod osoba, kao uzrok odlaganja akcije zbog straha da ono što uradite neće biti savršeno ili približno savršenom.

Saznajte kakav utisak ostavljate na druge ljude: ova 3 koraka otkrivaju kako vas drugi videSaznajte kakav utisak ostavljate na druge ljude: ova 3 koraka otkrivaju kako vas drugi videKako vas drugi vide - 3 koraka otkrivaju kakav utisak ostavljate posle prvog susreta!

Čak i švajcarski savetnik za preduzeća, Samjuel Bruner preporučuje menadžerima: „Onoliko dobro koliko je neophodno” jer odstranjivanje perfekcionizma iz rada i života podrazumeva da imate hrabrost za promašaj, ali i hrabrost da improvizujete. Improvizacija pokazuje vašu kreativnost i snalažljivost koje ne mogu doći do izražaja ukoliko težite savršenstvu. U knjizi Tikija Kistenmahera i Lotara J. Zajverta: „Kako da pojednostavite svoj život”, istaknuto je da su i najveći pronalasci čovečanstva rezultat mnogih grešaka prilikom vršenja eksperimenata. Uz volju za uspehom, greške su samo šansa da se sledeći put uradi bolje i predstavljaju iskustvo u procesu učenja i razvijanja sopstvene ličnosti.

Probudite koren svog bića:

Objašnjavajući čakre, Dejvid Pond ističe da prva – korenska čakra predstavlja našu najdublju vezu sa telom i zemljom. Korenska čakra povezana je sa instinktom preživljavanja, te ne čudi što je u disbalansu kada smo egzistencijalno ugroženi (nedostatak hrane, odeće, zaklona ili zaštite). Naime, preživljavanje je njen osnovni pokretač, te i seks radi produžetka vrste proističe iz ove čakre. Kako Dejvid Pond dalje objašnjava, do unutrašnje neravnoteže ne dovode situacije iz spoljašnjeg života već, zapravo, unutrašnja neravnoteža stvara situacije u spoljašnjem svetu.

7 malih tajni uspešnih žena: kako da se ostvarite u karijeri7 malih tajni uspešnih žena: kako da se ostvarite u karijeri"Ponekad su nam potrebne teške situacije da bi nas izbacile iz zone komfora"

Ukoliko promenite unutrašnji doživljaj energije, spoljašnji svet će da se promeni. Isprobajte vežbu koju savetuje Dejvid Pond: zamislite kabl za uzemljenje koji se proteže od vaše kičme duboko u zemlju. Zamislite u oku svog uma bilo koju prekomernu mentalnu energiju kako se spušta niz vašu kičmu i kroz kabl za uzemljenje se rasipa u zemlju. Zamislite da kabl pušta korenje, poput džinovskog drveća, i da se korenje vašeg kabla prepliće sa korenjem drveća. Sada zamislite da možete da isisavate energiju iz zemlje kroz taj kabl za uzemljenje, i da vam je dostupna ista koncentrisana snaga kao i drveću.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.