Kako da razmišljate kreativno: dostignite svoj puni potencijal i ojačajte veru u sebe

Zahvaljujući kreativnosti bićete bolji u onom što radite, ostvarićete svoje potencijale i još mnogo toga.

Kreativnost podrazumeva pre svega razmišljanje izvan ustaljenih obrazaca koje vodi ka naprednim i nesvakidašnjim rešenjima. Ipak, kreativnost više nije samo privilegija umetnika.

Kako da pronađete sebe: princip aktivnog čekanja pomaže da shvatite šta zaista želite u životuKako da pronađete sebe: princip aktivnog čekanja pomaže da shvatite šta zaista želite u životuKroz princip aktivnog čekanja pronaći ćete svoju suštnu i svrhu, bez opasnosti da postanete apatični i nepreduzimljivi.

Prema istraživanju NESTA Everyday Innovation, kreativnost je sastavni deo modernih poslova jer su zaposleni dužni da pronalaze nove načine komunikacije i suočavanja sa svakodnevnim poslovnim obavezama. Danas svaki posao podrazumeva kreativno razmišljanje, bez obzira na to na kojoj se poziciji nalazite i kakav je vaš poslovni status.

O čemu se ne razgovara na poslu: koje lične teme treba da izbegavate u radnom okruženjuO čemu se ne razgovara na poslu: koje lične teme treba da izbegavate u radnom okruženjuBez obzira na povezanost s kolegama i nivo poverenja koji imate prema nekome, neke teme bi zaista bilo dobro držati po strani.

Istraživači Sijuan Liju i Alen Braun otkrili su da se, dok se bavimo nečim kreativnim, u našem mozgu aktiviraju oblasti koje ne koristimo svakodnevno. Kreativni izraz pomaže jačanju vere u sebe, pomaže postizanju punih potencijala ličnosti i stvaranju mislilaca za budućnost.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.