Kakav naslov da date mejlu da biste privukli pažnju: 5 trikova uspešno poslate elektronske pošte

Uspešna poruka je ona koja je pročitana i shvaćena! U moru mejlova, vaša poruka biće sigurno pročitana ako primenite neki od ovih trikova...

Sajt Inc.com piše o jednom preduzetniku koji je morao za jedno popodne da pogleda više hiljada emailova. Možete li da zamislite kako ih je čitao? Dok je označavao neke poruke kao važne i arhivirao ostale, njegov kriterijum bile su teme, odnosno "subject" tih poruka. S obzirom na to da smo svi preopterećeni i zatrpani informacijama, prava je umetnost istaknuti se i privući pažnju.

Dajemo vam 5 načina kako da napišete temu emaila, tako da bude sigurno zapažen.

1. Kratko pitanje

Ovaj savet je istinski dragulj, koji skoro uvek radi. Odmah postavljate stvari tako da ćete biti brzi i kratki. Na taj način ohrabrujete osobu da pročita poruku u celosti, a uz to postoji faktor radoznalosti. Samo, postarajte se da poruka zaista bude u formi kratkog pitanja, jer će u suprotnom poruka biti odbačena.

Kako napraviti CV i momentalno privući pažnju poslodavca: kreativnom biografijom do posla...

2. Možemo li da dogovorimo sastanak?

Email sa ovakvom temom odmah stavlja do znanja o čemu se radi. Postoji, marketinškim rečnikom, "call to action", odnosno "poziv na akciju". U poruci zatim objasnite zašto želite da razgovarate sa osobom, bilo telefonskim putem ili uživo. Stručnjaci kažu da ljudi čak i vole ovakve emailove, jer pokreće mehanizam razmišljanja poput: "Neko želi da se sastane sa mnom, to je divno!"
U poslovnom svetu, sastanci su neophodni, bilo da mu se radujemo ili ne, samo treba razdvojiti bitne od nebitnih.

3. Ovo je privuklo pažnju 30 miliona korisnika...

Možda nećete koristiti ovakav format od reči do reči, i nećete ga koristiti tako često u porukama, ali svakako je moćan savet kada želite da skrenete pažnju na nešto. Deluje da je vredno gledanja jer je privuklo tako masovno interesovanje. Takođe, broj uvek privlači pažnju. Treba imati na umu posebno kada u emailu želite nešto da predstavite ili prodate proizvod ili uslugu.

4. Brzo predstavljanje ideje + vidimo se?

Ovo je varijacija teme jednog emaila koji dolazi iz PR agencije. Ovakav subject nudi ideju koja je u vezi s predstojećom konferencijom ili događajem. Drugo, pozivate na tu istu konferenciju. Između je znak + koji je važan, jer pokazuje dve važne teme mejla, i da će obe biti brze i "bezbolne".

CV, motivaciono pismo i intervju: greške koje kandidati za posao najčešće prave...

5. Alternativa vašoj ideji/vašem radu

Ovo je malo čudno, ali evo kako funkcioniše. Na primer, jedan autor je kritikovao novi servis "Zirtual assistance service". Ubrzo mu je stigao mejl sa temom "Alternativa Zirtuala", i u te dve reči mu odmah privukao pažnju, jer je ova tema već bila na njegovom "radaru". Pošiljalac emaila je znao za članak, i ponudio alternativu. Iskorisite tu ideju: Pronađite o čemu razmišlja primalac poruke, i idite na to. Iskoristite tu ideju i dodajte reč "alternativa" (u nekim slučajevima "na drugačiji način").

sta_napisati_u_subject_u_elektronske_poste_5_nacina_da_napisete_email_koji_ce_sigurno_biti_procitan_1

Izvor: BizLife

N. V.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.