Energija teče tamo gde usmerite pažnju

"Energy flows where attention goes" - u stvari je drugi od sedam principa havajskih Indijanaca i njihovog učenja kako živeti u prirodnoj čaroliji, poznato pod nazivom Huna.

Energy Flows Where Attention Goes - ovu rečenicu sam čula prvi put pre mnogo godina od jednog od omiljenih NLP trenera na svetu Toma Besta. U to vreme nisam imala pojma koliko će ova rečenica da utiče na mene da iz korena promenim svoj život i počnem da živim svoj san.

Tom Best je antropolog koji se preko dvadeset godina bavi NLP-om i istražuje kulture američkih Indijanaca od severnoameričkih, preko havajskih do onih u visokim Andima.

Njegovi treninzi poznati su po tome što uz pomoć NLP-a, nama koji živimo u turbulentnom 21. veku, približava principe iz drevnih kultura koje možemo da primenimo i da obogatimo svoj život. Danas je naš mentor i redovan gost na NLP Institutu.

„Energy Flows Where Attention Goes”- u stvari je drugi od sedam principa havajskih Indijanaca i njihovog učenja kako živeti u prirodnoj čaroliji, poznato pod nazivom Huna:

1.  ike – mi sami kreiramo svoju realnost
2.  makia – energija teče u pravcu u kome je usmerena pažnja
3.  mana – sva moć dolazi iznutra
4.  manawa – sada je momenat moći
5.  kala – svaka promena je moguća
6.  pono – harmonija / efektivnost je mera za istinu
7.  aloha – voleti znači deliti sreću životnog daha

Koncept da energija teče tamo gde je usmerena pažnja znači da moramo da budemo svesni na šta se fokusiramo i treba da budemo mudri kada biramo na šta se fokusiramo, jer sve čemu poklanjamo svoju pažnju dobija našu energiju i akumulira je. Da bismo ostvarili svoje snove moramo ostati fokusirani na ciljeve.

U ovom procesu umnogome nam pomaže ako pišemo, jer upisani ciljevi zadržavaju našu pažnju i fokus kao laser. Ako ciljevi nisu zapisani, oni kao i da ne postoje, jer tek kada ih zapišete, aktivirate moćnu nevidljivu energiju univerzuma koja pomaže njihovu manifestaciju.

Energija teče u pravcu u kome je usmerena naša pažnja, a mudrost je znati na šta je usmeriti - zato je veoma važno znati tačno kako se pravilno formulišu ciljevi, što za većinu ljudi nije jednostavno i tu stupa NLP na scenu. Postavka cilja je tehnika i kada je dopunjena ovim prirodnim principom toka energije, ona postaje superiorna, dopire mnogo dalje i manifestuje se brže, uči nas Tom Best. Naši ciljevi treba da budu veoma precizno i detaljno definisani kako bi privlačili našu pažnju i energiju. Takođe je važno da su formulisani u sadašnjem vremenu kao da se to dešava sada. Izuzetno je važno da budu formulisani kao nešto čemu težimo, a ne kao nešto što želimo da izbegnemo.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.