Da li upoređujete sebe sa drugima: evo kako da istaknete svoju jedinstvenost i ostvarite snove

Kako da istaknete svoju jedinstvenu stranu i ostvarite uspeh na svakom polju!

Ne postoje na svetu dve osobe koje su potpuno identične, svako od nas poseduje svoje specifičnosti, jedinstvene osobine, nijanse u karakteru i posebne ambicije.

Nažalost, iako na svetu ne postoje duplikati, čak i blizanci imaju svoje posebnosti, često imamo tendenciju da upoređujemo sebe sa drugima.

Mnogi smatraju da treba da usvoje način ponašanja koji poseduju ljudi kojima se dive. Veruju da će tada bolje postupati, biti uspešniji i srećniji. U redu je imati uzpore, ali oponašati neku osobu i stalno se diviti drugima uzrokuje osećaj da mi nikada nismo dovoljno dobri. Zbog tog osećaja koji nas progoni često žwlimo da promenimo određene aspekte svog života, čak i neke koji su nepromnjivi.

5 dobrih navika koje pomažu da ostvarite USPEH: dobrim mislima možemo stvoriti sjajnu budućnost5 dobrih navika koje pomažu da ostvarite USPEH: dobrim mislima možemo stvoriti sjajnu budućnost5 najboljih mindfulness i meditativnih tehnika za ostvarenje uspeha!

Kada se upoređujemo sa nekim drugim, mi sledimo nedostižnom idealu. Često smo skloni da razmišljamo na sledeći način - kada bih mogao da imam takvu kuću, auto, haljinu ili taj posao, bio bih mnogo srećniji.

Budite uvereni da te spoljne promene donose samo trenutnu sreću u najboljem slučaju. I kada dobijete tu skupu haljinu, luksuznu kuću, automobil ili sjajan posao, i dalje ćete težiti nečem drugom.

To se isto odnosi na sledeća razmišljanja: Kada bih samo imao manji nos, kada bih bio mršaviji, viši, imao bolje mišiće, bio bih srećniji , voleo bih više sebe i drugi bi me više cenili. Zapitajte se - Koje standarde zapravo koristite kada razmatrate idealan život?

Naš um je uslovljen da veruje da su ti standardi nešto idealno. Stvoreni smo drugačiji i jedinstveni baš sa razlogom. Svako od nas je jedinstven na svoj način. Potreba da se stalno uporešujemo sa drugima umanjuje našu jedinstvenost. To nam oduzima kreativnost da svet učini boljim mestom za život.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.