Ako imate puno prijatelja, smanjili ste rizik za jedno oboljenje: evo kako prijateljstvo čuva zdravlje

Postoje razni načini da očuvate metalnu aktivnost mozga, ali ovaj je najproduktivniji!

Čitanje knjiga, rešavanje ukrštenih reči, sudoku, računanje bez digitrona, fizička aktivnost u vidu sporta i šetnje, sve su to preduslovi za održavanje memorije. Ipak, jedan od bitnijih načina stimulisanja moždane aktivnosti je - socijalizacija.

U kojoj meri podržavamo sami sebe: proverite kolika je moć autosugestijeU kojoj meri podržavamo sami sebe: proverite kolika je moć autosugestijePre nego što odredimo meru samopodrške, potrebno je da odgovorimo na najjednostavnije pitanje: da li mi sebe uopšte podržavamo?

Kao ljudi, predodređeni smo da živimo u društvu i gajimo odnose sa drugim ljudima, te potpuna izolacija ne predstavlja poželjnu opciju. Naime, interakcija sa drugim ljudima stimuliše rad mozga i odlična je vežba za očuvanje moždanih ćelija.

Postavite sebi ova pitanja i pronađite sreću: saznajte šta želite od životaPostavite sebi ova pitanja i pronađite sreću: saznajte šta želite od životaIzuzetno je važno da shvatite šta zaista želite od života kako biste izabrali pravi put.

Naročito su poželjna prava prijateljstva jer čuvaju ne samo emocionalno zdravlje, već i zdravlje mozga. Jedna od novijih studija Harvardske zdravstvene škole pokazala je da ljudi sa bogatim socijalnim životom ređe pate od gubitka memorije.

Obogatite svoj život novim ljudima i odnosima - volontirajte, postanite član nekog kluba ili udruženja i uživajte u svakom danu.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.