Ako često imate sukob sa partnerom, probajte tehniku 30 sekundi: jednostavan način da vratite harmoniju u romantičnu vezu

Potrebno je samo 30 sekundi da se u vaš um useli mir, a tako ćete uspeti da sačuvate i ljubavni odnos! Isprobajte ovu tehniku ako budete izloženi sukobima i negativnim emocijama...

Sitnice vas mogu izbaciti iz takta, posebno ako imamo težak dan iza sebe i nakupljenu veću dozu stresa. Uglavnom će "nastradati" osobe koje ne bi trebalo, naši najbliži.

Uvek je dobro imati izduvni ventil, ali je potrebno da ga usmerite na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povredite one koje volite. Ili bilo koga drugog.

Mnogi parovi prepiru se oko nekih sitnica koje im se u određenim situacijama čine velikim problemima, ali, ako razmisle o tome hladne glave, lako mogu da uvide da zaista nije "kraj sveta".

6 najčešćih razloga za razvod braka: ovo su promene koje ugrožavaju romantičnu vezu6 najčešćih razloga za razvod braka: ovo su promene koje ugrožavaju romantičnu vezuPreljuba nije jedini razlog za razvod braka! Iskustva pokazuju da sledeće promene loše utiču na stabilnost veze...

Stručnjaci za veze podelili su jedan jednostavan trik od 30 sekundi koji bi svi u vezama trebalo da primenjuju kako ne bi stvorili dodatne probleme tamo gde ih zaista i nema.


Ova metoda odvija se u tri koraka, a s obzirom da vam je zaista potrebno tek 30-ak sekundi vašeg života da ga sprovedete u delo, bilo bi šteta da ne pokušate sledeći put kada vam se dogodi situacija da ste na rubu eksplozije prema vašem partneru.

Prvo, duboko udahnite pre nego što odlučite da reagujete na bilo koji način. Stanite, udahnite duboko, izdahnite i ponovite ako je potrebno još koji put kako biste se smirili i situaciju sagledali "hladnije glave" i verovatno realnije.

Drugo, analizirajte svoja osećanja. Razmislite o tome kako se osećate, tužno, ljuto, razočarano... Kada ste ponovno mirni i osećate se "dobro", tada je vreme za razgovor s partnerom.

Koje emocije uzrokuju oboljenja, a koje dug život: evo kako negativne misli utiču na zdravljeKoje emocije uzrokuju oboljenja, a koje dug život: evo kako negativne misli utiču na zdravljeZa optimiste važi pravilo, da zbog toga što život posmatraju kroz "ružičaste naočare", u proseku žive sedam i po godina duže u…

Treće, postavite sebi ova pitanja:

Šta ću dobiti od toga ako preterano reagujem?

Šta mogu naučiti iz ove situacije?

Za šta sam zahvalan/zahvalna?

Ako ponavljate ove radnje svaki put u stresnoj situaciji, ući će vam u rutinu i buduće stresne situacije neće više biti tako stresne, a možete i sačuvati vezu ili brak. Šta imate da izgubite?

Izvor: Večernji.hr/Espreso

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.