6 stvari koje nas sputavaju na putu ka sreći

Oslobodite se navika koje vas sputavju na putu sreće - učinite život bezbrižnijim!

Saznajte šta treba izbegavati u životu da biste bili srećniji.

Uvek sedimo

Bez kretanja, smanjuje se nivo endorfina i drugih hormona odgovornih za sreću, piše Bright side. Svakodnevne šetnje u trajanju od 30 minuta ili 2 treninga nedeljno će vas učiniti energičnijima i zadovoljnijima, bez obzira šta se događa u vašem životu.

8 znakova koje kosmos šalje kad je srodna duša u blizini: evo kako da znate da dolazi prava ljubav8 znakova koje kosmos šalje kad je srodna duša u blizini: evo kako da znate da dolazi prava ljubavAko čekate da vam se ljubav dogodi, ovi znakovi ukazuju da ćete uskoro sresti srodnu dušu!

Po ceo dan smo u zatvorenom prostoru

Svi znamo da “rad od kuće” ne doprinosi nužno sreći. Ipak, ispada da nam mesta poput bioskopa, restorana i drugih mesta koja volimo da posećujemo, ne dopuštaju da i mi uživamo u našim životima.

Ali ako provedete neko vreme napolju na nepoznatom mestu, postaćete srećniji i vaše samopoštovanje će se poboljšati. Psiholozi ovu metodu nazivaju “avanturističkom terapijom.” I važno je napomenuti da nije bitno idete li u neku drugu zemlju ili u susedno selo gde nikada niste bili, u svakom slučaju, bićete srećniji.

Ne obraćamo pažnju na stvari oko nas

Veoma je važno ne samo obratiti pažnju na ono što radimo, nego i na način na koji to činimo. Na primer, zamislimo dve devojke. Jedna od njih je ljuta jer mora da očisti kuću: radije bi bila na sastanku u otmenom restoranu, ali niko je nije pozvao. Druga devojka samo pere suđe i drago joj je što ima vremena za sebe i da očisti kuću.

U prvom slučaju, devojka će se osećati iscrpljeno, a u drugom slučaju devojka će se osećati opuštenije. Naša sposobnost da živimo ovde i sada i da nikada ne dopuštamo da nas naši strahovi, žaljenja i uspomene uznemiruju, čini naš život zanimljivijim.

Mi samo uzimamo

Da bismo učinili svoj život smislenim, moramo ne samo uzimati, nego i davati. Dela ljubaznosti čine nas zadovoljnima i osećamo se značajnima.

Budite ljubazni, naučite da dajete, a ne samo da uzimate
Budite ljubazni, naučite da dajete, a ne samo da uzimate foto: Profimedia
Evo nekih dobrih vesti: čak i najsitnije akcije mogu nas razveseliti. Kupovanje nekog poklona, pisanje beleške, ili čak oslikavanje zida, sve to je ono što nas navodi da verujemo naš život ima smisla i da smo potrebni.

12 stvari koje vaša duša želi da znate: ako ovo shvatite, u životu vas čekaju najlepša čuda

Izolujemo se od drugih

Čak i u dobu individualnosti, svaka osoba još uvek mora pripadati grupi. I ne radi se samo o našim najbližim prijateljima i članovima porodice. Da bismo bili srećni, moramo osećati da smo povezani s drugim ljudima.

Prema različitim istraživanjima, ovaj kvalitet nam pomaže da pobedimo bolesti, smanjuje nivo stresa i čini nam da se osećamo sigurnije. I nije važno kojoj grupi pripadate: to može biti fudbalski klub, klub za zabavu, bilo šta. Samo se morate osećati kao da pripadate nečemu.

Ne stvaramo ništa

Potrebni su nam kreativni hobiji, ne za novac i slavu, već za naše zdravlje. Dokazano je da proces stvaranja smanjuje nivo stresa, poboljšava raspoloženje i pomaže nam u borbi protiv depresije.

Ne zaboravite da kreativnost ne znači samo pevanje i slikanje, to može biti sve što zahteva vaš jedinstveni pristup. Posadite cveće, odaberite boju zidova, obavite kućne poslove i uključite maštu – to je sve što je potrebno!

Sreća nije nešto čemu morate težiti. Sastoji se od sitnih stvari, tako da je možemo stvoriti u svakom trenutku.

Imate li navike navike koje vas sprečavaju da budete srećni?

Izvor: Atma/ Espreso

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.