5 dobrih razloga zašto kompanije treba da ulažu u mindfulness

5 dobrih razloga zašto bi kompanije trebalo da ulože u mindfulness edukaciju!

Tokom prethodnih nekoliko godina meditacija i mindfulness postale su teme koje sve više interesuju svet - promovisali su ih čak i Opra, Stiv Džobs i Keti Peri.

Ali, osim što mindfulness način života donosi blagodat na različitim poljima, svesna pažnja postaje sve više interesovanje velikih svetskih komapnija.

Istraživanja pokazuju da se zaista isplati investirati u edukaciju zaposlenih kada je u pitanju mindfulness, meditacija i vežbanje fokusiranosti, jer se mnogim velikim kompanijama ova praksa zaista isplatila.

Naučite da živite mindfulness: 15 lakih vežbi za srećan život u sadašnjem trenutkuNaučite da živite mindfulness: 15 lakih vežbi za srećan život u sadašnjem trenutkuMindfulness (ili svesna pažnja) korisna je veština kojom, svakodnevnim vežbanjem, možemo postići dugotrajan unutrašnji mir i…

Unošenje mindfulnessa u polje karijere nije samo dobro po zdravlje, rad i energiju, već predstavlja i fantastičnu investiciju koja se može ispaltiti na duže staze.

5 dobrih razloga zašto bi kompanije trebalo da ulože u mindfulness edukaciju:

1. Mindfulness, odnosno svesna pažnja smanjuje stres zaposlenih i ublažava rizik od "sagorevanja"

Biznis svet se suštinski promenio tokom poslednjih 20 godina. Sada imamo male superkompjutere u džepu, u mogućnosti smo da komuniciramo sa ljudima širom sveta. Uprkos očiglednim prednostima našeg bržeg, povezanijeg sveta, naše sadašnje doba takođe donosi snažne izazove: mi sada živimo u stalnom stresu i tehnološkoj brzini.

Mindfulness deluje kao snažna protivteža ovom napetom ubrzanom svetu. Brojne studije sugerišu da praksa svesne pažnje pomaže zaposlenima da smanje stres i steknu najvredniju prednost današenjeg doba - prilagodljivost. Istraživanja pokazuju da i osobe sa najstresnijim poslom imaju niži stepen emocionalne iscrpljenosti ako su prošlli kroz mindfulness trening.

2. Mindfulness može zadržati zaposlene

Radna snaga postaje sve više privremena, a ispitivanja pokazuju da česta promena zaposlenih velikim kompanijama donosi velike troškove. Iskustva pokazuju da vežbanje mindfulnessa, svesne pažnje, smanjuje nezadovoljstvo nezaposlenih i pomaže im da se bolje fokusiraju na posao i zadrže se na jednom radnom mestu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.