3 koraka da se više ne nervirate zbog drugih: dovoljno je samo 30 sekundi!

Svima nam se ponekad desi da nas druga osoba nervira, da imamo konflikt koji je za nas stresan. Ukoliko se to desi povremeno, nema razloga za brigu. Ali ako slične okolnosti opsedaju našu svakodnevicu, vreme da razmislimo kako da rešimo problem i sačuvamo svoje psiho-fizičko zdravlje.

Milica Stojiljković, autor programa „Lepo mi je" nam otkriva kako da se oslobodimo konflikta sa drugim ljudima bez posledica po naše zdravlje i da promenimo fokus svojih misli, osećanja i svesti u samo tridesetak sekundi.

1. Promenimo fokus svojih misli, momentalno

Ukoliko prema nekome u svom okruženju osećamo stalnu nervozu, ljutnju bes, veoma je važno da shvatimo da to remeti samo nas, a ne osobu koja nas nervira. Zato je korisno da, svaki put, kada imamo ovakva osećanja, odmah promenimo fokus svojih misli, sa negativnih na pozitivne i afirmativne.

Zašto afirmacije nekad ne funkcionišu

Predlažem da, u trenutku kada vas neko iznervira, zatvorite oči i udahnete i izdahnete dva do tri puta, nasmešite se i izgovorite u sebi: Osećam se mirno i sigurno. Ovu rečenicu možete u sebi ponoviti nekoliko puta, kako biste promenili fokus svojih misli, naglašava Milica Stojiljković.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.