Zaboravljena tradicionalna ženska imena: 5 imena za devojčice sa divnim značenjem

Anđeo, biser i žena koja spašava svet - ovo su jedna od najlepših tradicionalnih ženskih imena...

Roditelji se utrkuju ko će svojoj bebi dati zanimljvije i neobičnije ime, a upravo usred toga zaboravljamo na sva lepa srspka imena koja negde "čuče" i čekaju svoj čas. I pritom ne mislimo na uobičajena i već pomalo izvikana imena, već na imena koja su nekada krasila naše bake ili mame, a sada ih nepravedno odbacujemo pod naletom Lara, Teodora, Nika...

Ovog puta izdvojili smo pet zaboravljenih tradicionalnih ženskih imena koja su se nekada rado davala devojčicama, i njihova divna značenja.

15 unikatnih imena za dečake i devojčice: ovo su vrlo retka imena, a njihovo značenje je predivno15 unikatnih imena za dečake i devojčice: ovo su vrlo retka imena, a njihovo značenje je predivnoZvezda, lavica i strastveni gospodar - pogledajte spisak 15 posebnih imena sa divnim značenjem!

Draginja: Ovo je staro slavensko ime koje potiče od reči "draga", a označava upravo to - nekog ko je svima mio i drag. Varijante ovog imena su i Draga, Dragica, Dragana...

Bisera: Ovo ime dolazi nam od arapske reči "biser", ali se ta reč upotrebljava i u Srbiji u istom kontekstu. Označava svetlucavo kamenje koje se krije u školjki. Varijante ovog imena su i Biserka, Bisenija, Bisa...

Lepa: Ime srspkog porekla čije je značenje prilično jasno. Reč je o pridevu "lepa" koji je uzet za lično ime, a odnosi se na nekog ko je dopadljiv, dobro izgleda.. Varijante ovog imena su Lepava i Leposava.

Najlepša ženska ruska imena sa divnom simbolikom: 5 popularnih imena za vatrene, srećne i darovite devojčiceNajlepša ženska ruska imena sa divnom simbolikom: 5 popularnih imena za vatrene, srećne i darovite devojčiceVatrena kraljica, mirna, spokojna i sveta - evo koja su najlepša ruska imena za devojčice!

Spasenija: Ovo ime vodi poreklo od reči "spas" i označava nekog ko može da nas spasi, da nam pomogne.

Anđelija: Ovo ime vodi poreklo od grčke reči "angelus" što znači "anđeo, poslanik, božji glasnik", a u Srbiji je popularno od davnina. Nešto modernija i popularnije varijanta ovog imena je Anđela, a poznato je i Anđelka, te Anđelika.

Izvor: Žena

S.P.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.