Urbana pulsacija na platnu

Izložba slika pod nazivom "Putopisi" u Kulturnom centru Pančeva.

Vreva pekinških ulica, odsjaj vatrenog sunca na plavičastoj površini Sene, vetar u vrbama na ulicama Toronta, durmitorski vrhovi... Sve ove pejsaže oslikala je svojim apstraktnim ali efektnim stilom mlada umetnica Olga Đorđević. Izložba njenih radova pod nazivom "Putopisi" biće otvorena 22. novembra 2012. godine u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

"Ciklus slika Olge Đorđević, mlade slikarke koja tek stupa na umetničku scenu Niša, u tematskom smislu određene su urbanim pejsažom, tačnije evropskim urbanim pejsažima i, razume se, pejsažima grada u kome živi. No, za razliku od sličnih tema koje u procesu realizacije podrazumevaju beleženje urbanih pulsacija, beleženje ritma grada, strukture pokreta koje ga prožimaju, Olga Đorđević je krenula drugim putem - 'statičnijim' u najpozitivnijem smislu te reči. Njen cilj je da stvarajući portret grada, načini interakciju između njegovih memorijskih slojeva koja prouzrokuje osećanje o postojanju filinga koji prožima memorijsku različitost prostora što se dodiruju i sučeljavaju." (izvod iz teksta Srđana Markovića)

Olga Đorđević rođena je u Nišu 1985 godine. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu na Odseku za likovne umetnosti 2009. godine. Do sada je samostalno izlagala osam puta i na četrdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti slikarstva. Izložba će biti otvorena do 6. decembra 2012. godine.

A. D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.