Urban Forest Srbija

Individualnim stazama do zajedničke vizije.

Izložba "Urban Forest - Srbija" biće otvorena 24. maja 2012. godine u 20h u KC Grad.
Ovo je projekat japansko/švedske dizajnerke Yoko Andresson Yamano koji se konceptualno vezuje za pitanja protivrečnosti u savremenom društvu, a udružuje individualne kreatore iz različitih umetničkih oblasti, zanatlije, dizajnere, umetnike itd.

Već sama tema "urbana šuma" u svom nazivu ukazuje na suprotnosti što je i produktivan entitet ove grupe obrazujući širok prostor za primenu različitih ideja, vizija, izraza i eksperimenta. Unutar jednog zadatog rama članovi pronalaze svoje individualne staze i privatne procese u cilju formiranja celokupne vizije. Grupa je promenljiva, uzima novi oblik za svaku novu izložbu, kao sto i svaka izložba ima svoju posebnu temu.

"Urban Forest - Srbija" je novi i po konceptu jedinstven projekat za "Urban Forest". Ideja projekta je da udruži kreativne snage različitih umetničkih oblasti, iz različitih kultura, sa raziličitim profesionalnim iskustvom oko teme tekstilnih zanata i tradicije u Srbiji. Profesionalni dizajneri i umetnici udružili su se u projektu istraživanja, oblikovanja, redizajna i ekspirementa u tradicionalnim tehnikama vezanim za stare tekstilne zanate u Srbiji i u saradnji sa zanatlijama u Srbiji.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.