Umetnost na dohvat ruke

Beogradska nedelja umetnosti počinje 1. jula.

Glumačke trupe, radionica slikanja na svili, interaktivni vodič i mnogi drugi programi deo su Beogradske nedelje umetnosti koja će okupiti više od 200 umetnika i trajaće od 1. do 8. jula 2012. godine. Cilj je edukacija mladih domaćih umetnika i dizajnera i predstavljanje njihovog stvaralaštva javnosti.

Na modnoj reviji "Young Walk" 1. jula u 20h predstaviće se mladi dizajneri na Naxi Plaži ispred Ušće Shopping Centra, u saradnji sa modnom agencijom Fox, salonom Hairlovers i magazinom ELLE. Posle revije publiku na otvaranju očekuje koncert Infinity Quintet-a. Na istom mestu će glumačka grupa "Feniks" 5. jula u 20h, odigrati predstavu  "Krađa, svađa, … itd" koja će zasigurno nasmejati i oduševiti publiku.

U okviru programa  "Umetnost na dohvat ruke" svaki učesnik ima priliku da napravi jedinstveno umetničko delo na radionicama slikanja na svili u Domu omladine, tkanja i dizajna nakita u prostorijama Akademije Del Lusso i na radionici svetla u pozorištu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Na Trgu Nikole Pašića 7. jula od 12h Beogradska pijaca umetnosti ugostiće više od osamdeset umetnika i dizajnera iz Beograda, Novog Sada, Niša, Šapca, Kragujevca čija će unikatna dela biti na prodaju.

Radionice iz ulične umetnosti - plesa, grafita i street art-a - održaće se u okviru programa "Beogradska urbana umetnost".

"Istorija u pokretu" se zasniva na kreiranju vodiča za Beograđane koji će svoje korisnike edukovati na temu znamenitih ličnosti i istovremeno ih zabaviti. Glavni akteri igre biće 10 važnih istorijskih ličnosti čiji se spomenici nalaze u centru grada - od kneza Mihaila na Trgu republike do Nadežde Petrović u Pionirskom parku. Na sajtu interaktivnog vodiča postojaće mapa na kojoj će biti ucrtani i brojem označeni spomenici koji su obuhvaćeni vodičem, kao i audio zapisi sa razgovorom između ličnosti i vodiča. Skidanjem fajlova i čuvanjem na telefonu ili mp3-u, vodič počinje. Korisnici će moći da saznaju nešto više o spomenicima-ličnostima slušajući razgovor između njih i samog vodiča. Kroz razgovore, čuće sećanja tih ličnosti. Ideja je da se dramatizuju određeni zanimljivi momenti iz njihovih života.

D. M.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.