Svesnost vode

Sedamdeset procenata planete Zemlje je pod vodom i sedamdeset procenata našeg tela je voda. U ovom trenutku bi trebalo da ostetite malu lampicu koja se pali u predelu epifize i osvetljava vam ovu, možda, do sada neprimećenu analogiju.

Čovek je većinom sačinjen od vode, to nije nikakva tajna. Tačno se zna i u kojoj razmeri. Telo odraslog čoveka je sačinjeno 60%-70% od vode, a kod dece čak i do 78% procenata telesne mase čini voda. Interesantno je da skoro identičan odnos vode i čvrste materije čini i telo jednog mnogo uzvišenijeg bića – planete Zemlje. Sedamdeset procenata planete Zemlje je pod vodom i sedamdeset procenata našeg tela je voda. U ovom trenutku bi trebalo da ostetite malu lampicu koja se pali u predelu epifize i osvetljava vam ovu, možda, do sada neprimećenu analogiju.

Šta nam ova podudarnost poručuje nije teško zaključiti. Svi smo deo jednog istog sveta, svi smo jedno i svaka različitost je samo privremena iluzija.

Ako nastavimo sa izvođenjem zaključaka iz ovog primera, veoma lako se može postaviti i sledeća hipoteza: Ako sedamdeset procenata našeg bića čini voda, a mi se definitivno svrstavamo u živa bića (napomenimo i da se planeta Zemlja svrstava u živo biće), znači li to da je voda živa?

Ako mi posedujemo svest, inteligenciju i emocije, znači li to da i voda poseduje svest, inteligenciju i emocije? Zar ne bi bilo logično da voda koja je deo nas, koja svakodnevno ulazi u naša tela i svakodnevno biva izlučena iz nas, takođe poseduje osobine na koje mi egocentrično i pretenciozno polažemo pravo?

Mnogima ovakva razmišljanja uopšte nisu padala na pamet, ali na svu sreću, jedan čovek je imao ispravne lampice u glavi i uz pomoć njih otkrio je nešto što je predmet divljenja i polemike već skoro 10 godina.

Masaru Emoto, Japanac iz Yokohame, pružio je „prelepe” dokaze da voda poseduje svojevrsnu inteligenciju i svest. Iako je diplomirao međunarodne odnose, zvanje doktora alternativne medicine dobio je 1992. godine posle uspešno završenog Univerziteta alternativne medicine, u Indiji. Vođen težnjom za širenjem postojećih znanja dr Masaru Emoto odlazi u Ameriku i tamo spoznaje koncept mikro-grupacija vode i tehnologiju analize magnetnom rezonancom. Ta znanja su predstavljala uvod u istraživački pohod koji je na kraju krunisan otkrićem da voda reaguje na vibracije koje joj su emitovane putem običnih reči, muzike, slike, ili samo putem misli.

Revolucionarni pristup počivao je na sledećoj ideji: Uzeti vodu sa različitih izvora, iz planinskih rečica i zagađenih industrijskih voda, zatim je zalediti i uz pomoć mikroskopske fotografije napraviti snimke. Ono što je Masaru Emoto otkrio bilo je da postoji velika razlika u kristalnoj strukturi vode u zavisnosti od njenog izvora porekla. Čista i zdrava voda formirala je pravilne i lepe kristale, a zagađena voda je formirala nepravilne oblike.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.