Susret sa noćnim nebom

Beogradski astronomski vikend.

Metode i tehnike posmatranja sunca, Fermijev paradoks i Međunarodna orbitalna stanica neke su od tema koje će imati prilike da bolje upoznaju posetioci Beogradskog atronomskog vikenda koji se održava 22. i 23. juna 2012. godine, u Planetarijumu Astronomskog društva "Ruđer Bošković" na Kalemegdanu.

Predavanja drže ugledni astronomi i članovi različitih udruženja, a u petak uveče će  biti organizovano posmatranje nebeskih tela teleskopom na Narodnoj opservatoriji. Ukoliko to ne dozvole vremenski uslovi, biće organizovano direktno internet uključenje u posmatranje teleskopom sa neke od udaljenih opservatorija.

U subotu posetioci će imati prilike da, između ostalog, prisustvuju predavanjima sa temama "Gradnja robotizovane opservatorije i uspesi u prvoj godini njenog postojanja", zatim "Novosti planetarnih istraživanja", "Tamna energija i ubrzano širenje svemira", kao i projekciji "Zanimljiva vasiona", a za kraj je organizovan polazak sa Narodne opservatorije na Astronomsku opservatoriju u Beogradu, na Zvezdari.

Ulaz je slobodan.

 

U. K.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.