Šta sve leče mačke: nevervatna isceliteljska moć najslađih terapeuta

Kako mačke utiču na raspoloženje i zdravlje svojhih vlasnika - evo kako da iskoristite njihovu isceliteljsku energiju!

Već se naveliko pisalo o pozitivnom uticaju mačaka na naše zdravlje. Na sajtu Land of Cats pozabavili su se mačijim isceliteljskim sposobnostima povezujući ih sa određenom bojom i dužinom dlake.

Crne mačke – 17. avgust je njihov dan – imaju sposobnost apsorpcije i neutralizacije energije koja loše utiče na ljude. One mogu ukloniti i negativnu energiju iz kuće u kojoj žive. Jedna ili više crnih mačaka u domaćinstvu mogu smiriti svoje vlasnike ako su impulsivni ili temperamentni.

Mnogima omiljene žute mačke (njihov je dan 1. septembar) šire mnogo pozitivne energije, a svojim vlasnicima pomažu da se opuste i rasterete um.

Bele mačke smatraju se savršenom pomoći kad njihovi vlasnici nemaju dovoljno energije, a sive mačke svojim sustanarima mogu pomoći kad su uznemireni.

Šta sve leči mačka predenjemŠta sve leči mačka predenjemVibracije mačjeg predenja kreću se u opsegu od 20 do čak 140 herca što deluje terapeutski na mnoge bolesti...

Ulogu ima i dužina dlake: tvrdi se da su dugodlake mačke odlični neurolozi, da mogu pomoći ljudima koji pate od depresije, da ljudima smanjuju razdražljivost i poboljšavaju san. Mačke srednje dužine dlake smatraju odličnim "kardiolozima", dok kratkodlake mogu pomoći kod problema sa želucem, jetrom ili bubrezima.

Takođe, navodi se da su ženke delotvornije kad je reč o nervnom sistemu i unutrašnjim organima, a mačići mogu bolje isceliti spondilozu ili artrozu. Ako vas ovo podstakne da se podvrgnete mačijoj terapiji, imajte na umu da se, kako ističu na stranici, "mačke ne mogu prisiliti da isceljuju, one to čine prirodno, uglavnom svojim vlasnicima. Da bi to činile, moraju biti srećne i opuštene".

Najnežnija meditacija svih vremena: ove mačke pomažu da se opustimo i privučemo pozitivnu energiju (VIDEO)Najnežnija meditacija svih vremena: ove mačke pomažu da se opustimo i privučemo pozitivnu energiju (VIDEO)Izbegnite talas negativnih emocija i zaboravite na stres! Predstavljamo vam najnežniju meditaciju koja će vas opustiti i učiniti…

Uz dane posvećene crnim i žutim macama, treba spomenuti i 19. avgust kao dan životinja koje nemaju svoj dom – među kojima je mnogo upravo onih crne boje. Zbog i dalje ukorenjenih predrasuda, crne mačke i psi najduže ostaju neudomljeni. Nekoliko dana posle, 22. avgusta dan je za prisećanje na svoje ljubimce koji više nisu sa nama.

Izvor: Sensa.hr

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.