Šta je svemirski internet i da li akašino polje ima odgovore na sva pitanja

Indijci tumače Akašu kao sveobuhvatni medij koji je u podlozi svih stvari i koji postaje i deo tih stvari. Ovaj medij je stvaran, ali toliko suptilan da se ne može zahvatiti čulima...

Ervin Laslo (Laszlo) smatra da je ukupnost svih sila svemira, kako fizičkih tako i mentalnih, sadržana u in-formacionom polju koje on naziva poljem akaše, i koje se ciklički manifestuje i vraća u prvobitnu potencijalnost.

Moderna je fizika u poslednjih stotinak godina napravila strahovite, skoro kvantne skokove u razumevanju svemira. Možda nijedna druga nauka toliko ne pleni pažnju javnosti, struke i radoznalaca kao teorijska fizika sa svojim spektakularnim predstavama i konceptima, neretko daleko, daleko ispred tehničkih mogućnosti našeg vremena.

No ono što fizičare poslednjih decenija najviše intrigira jeste mogućnost da napokon pronađu jednu, univerzalnu i konačnu teoriju kojom će opisati način na koji svemir funkcioniše. Jedna od novijih takvih teorija je i teorija akašinog polja za koju se zalaže klasični kompozitor i naučnik Ervin Laslo.

Feng šui ulaznih vrata: glavno polje za dobru energiju...

Evo kako on ukratko objašnjava šta je akašino polje: "akaša je sanskritska reč koja označava "etar": sveprožimajući prostor. U izvornom značenju " zračenje" ili " sjaj", u indijskoj filozofiji "akaša" se smatra prvim i najtemeljnijim od pet elemenata - ostali su Vata (vazduh ), Agni (vatra), Ap (voda) i Prithivi (zemlja). Akaša dakle obuhvata svojstva svih pet elemenata: ona je srž iz koje je izronilo sve što percipiramo svojim čulima i u koju će se sve u završnici ponovno vratiti. "Akašina ploča" (takođe zvana i "Akašina hronika") trajni je zapis svega što se događa, i što se ikada dogodilo, u čitavom univerzumu."

Nakon četiri decenija istraživanja Laslo je uočio prisutnost aktivne i delotvorne vrste informacije u prirodi, tj. "in-formacije" koja povezuje sve stvari u svemiru, čime je došao do mogućeg odgovora na zagonetke koherencije s kojima su se sretali naučnici u različitim područjima istraživanja. To je ključna naučna priča koja nudi rešenje zagonetki koherencije i pruža osnov za teoriju koja je zaista teorija svega, smatra Laszlo.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.