Šest dobrih razloga da zasadite drvo

"Zasaditi drvo predstavlja najnesebičniji čin." – Tornton Vajlder

Svest o životu i ljubav prema njemu ponekad ostaju prigušeni pod teretom svakodnevice, rutinskih poslova i potisnutih emocija. Ojačajte ih pretvarajući jednostavne zadatke u kreativna uživanja, kao što to savetuje doktor teologije Kimerer L. LaMothe, autorka knjige "Family Planting: A farm-fed philosophy of human relations". Dok je sprovodila veliku akciju sadnje drveća na farmi, Kimerer je pribeležila nekoliko sjajnih zapažanja o dubokim uverenjima koje ovakvi poslovi odražavaju.

Odaberite i vi sadnicu, mesto za nju ćete sigurno pronaći, a lista dobrih razloga za sadnju ostaje otvorena...

1. Imaginacija. Da biste zasadili drvo, morate jasno da razumete svet oko sebe i da uvidite kako se nova stvarnost rađa uz onu koja već postoji. Treba da zamislite novi svet, tako da bude stvaran koliko i tlo pod vašim nogama.

2. Želja. Bez jake želje, imaginacija vas neće odvesti nikuda. Da biste zasadili drvo, morate da poželite da vaša imaginacija bude stvarna. Vaša vizija treba da vam bude vodilja u svim akcijama.

3. Vera. Sadnja drveta podrazumeva da verujete - da verujete da će sunce sijati, ali da temperatura neće biti previsoka, da će biti kiše, ali ne i poplava, da će zemlja biti plodna, da će se planeta okretati i da će sunce sijati svakog dana.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.