Sensa srećne vesti (prvi deo)

Zavolite svoj bol

Hronični bolovi ne samo da otežavaju svakodnevicu već utiču i na psihički aspekt pojedinca. Neretko se javlja i osećaj krivice zbog nemogućnosti da se bavite uobčiajenim aktivnostima.

Konstantan bol, stres, iscrpljenost, a ponekad i usamljenost, pojačavaju bol. Kako biste sprečili ovakva stanja iskoristite par trikova. Za početak, dišite normalno iz stomaka i ne zadržavajte dah pokušavajući da stvorite barijeru između vas i bola.

Dubokim, slobodnim disanjem, smanjićete nivo bola. Takođe, ne ignorišite bol i mesto koje boli već pokušajte da zavolite deo tela koji boli i da mu pružite nežnost, razumevanje i ljubav svom telu na trudu da zaceli.

Vreme za učenje

Ukoliko želite da negujete mentalno zdravlje, iskoristite letnje odmore za učenje drugog jezika. Naime, učenjem jezika poboljšavaju se inteligencija, koncentracija i memorija. Kako biste proširili svoj vokabular možete koristiti aplikaciju Duolingo (duolingo.com).

Jednostavan način upotrebe učiniće memorisanje lakim i zabavnim, a vaš odmor će da bude ispunjenjiji i bogatiji za jedno novo znanje.

Umetnost komunikacije

Stvaranje neraskidivih veza sa drugim ljudima predstavlja doživotno ulaganje. Kako biste stvorili ovakvu vrstu odnosa ne morate stalno da impresinirate osobu preko puta, da budete genijalci ili pretarano duhoviti jer kreiranje komunikacije predstavlja dvosmerni proces.

Kvalitetna veza gradi se time što ćete da pokažete interesovanje za razgor i da pažljivo slušate drugu osobu. Prilagodite svoju konverzaciju osobi sa kojom pričate i vodite računa o neverbalnoj komunikaciji.

Zauzvrat bi trebalo da dobijete podjednaku reakciju i odgovor.

Šetnjom do sebstva

Šetnja u trajanju od 25 minuta zelenim prostranstvom kao što je polje ili čak običan gradski park, može vas odvesti u meditativno stanje. Ovakvom šetnjom smanjićete mentalni zamor i povećati svoje kognitivne funkcije. Fokusirajte se na senzacije koje dobijate iz okruženja i za promenu probajte da hodate bez krajnje destinacije. Izgubite se, zalutajte i poslušajte gde će vas odvesti vaša stopala i intuticija.

Pripremila: Lena Sudar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.