Sa druge strane

Izložba fotografija Dušana Rajića u Uličnoj galeriji biće otvorena 13. decembra 2012. godine.

Kako izgleda život ljudi Azije i Afrike koji su napustili svoje kontinente i čekaju svoju kartu za "onu stranu" pokušao je da dokumentuje fotograf Dušan Rajić čija se izložb "Sa druge strane" otvara 13. decembra 2012. godine u Uličnoj galeriji u Beogradu.

Posetioci izložbe će moći da vide seriju fotografija jednog od privremenih naselja u blizini granice Srbije sa Mađarskom kao i njegovih privremenih stanovnika, ilegalnih putnika iz Azije i Afrike, na putu u srce Evrope. Sa kojima se problemima suočavaju ovi ljudi, u kakvim uslovima žive i na kakvu reakciju starosedeoca nailaze dokumentuju serija više nego realističnih fotografija. Izložbu podržava USAID u okviru programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Prva beogradska Ulična galerija otvorena je u aprilu 2012. godine u pešačkom prolazu između Trga Nikole Pašića i Nušićeve ulice, a nastala je na inicijativu udruženja MikroArt. Do sada je realizovano nekoliko izložbi a više informacija o udruženju i ovoj izložbi možete pronaći na adresi www.mikroart.rs.

 

 

A. D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.