Prostori za razmišljanje

Slikarske beleške koje će vas zaintrigirati... izložba Milana Nešića u galeriji "U podrumu".

"Sve što možeš da zamisliš je moguće..." (Pablo Picasso)

Spektar neverovatnih, nemogućih i najintrigantnijih misli pokušaće da izazove kod beogradske publike slikar  Milan Nešić svojom izložbom pod nazivom "Prostor za razmišljanje" koja će biti otvorena 6. decembra 2012. godine u galeriji "U podrumu".

Umetnik koji osim tradicionalnih slikarskih postupaka voli da radi sa tehnikama koje podrazumevaju apliciranje i kolažiranje na svojim slikama-objektima duhovito je "oslikao" situacije i impresije iz svakodnevnog života. Svaka njegova slika podseća na belešku koja svojom apstraktnom formom intrigira nas i motiviše da doživimo nekoliko ličnih interpretacija.

"Opredeljujući se za strategiju malih pomaka, opus Milana Nešića predstavlja kontinuirano kretanje i stalno nadograđivanje (gomilanje, svođenje, pročišćavanje, akumuliranje,...) stilskog obrasca koji je ovom slikaru već obezbedio široku prepoznatljivost što samo po sebi uopšte nije mali domet." (Nebojša Milenković iz teksta kataloga).

Milan Nešić (1976) je upisao Fakultet likovnih umetnosti 1997. godine u Prištini a diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2003. godine. Radi kao asistent na Akademiji klasičnog slikarstva na Univerzitetu Educons u Sremskoj Kamenici. Do sada je izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostrantvu. Dobitnik je godišnje nagrade Akademije umetnosti za slikarstvo 2003. godine.

Izložba će biti otvorena do 14. januara 2013. godine.

A. D.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.