Poslovne lekcije iz joge

Napravljen softver koji koristi principe joge u organizaciji posla.

Joga kao disciplina koja donosi mir tela i duše inspiriše na smireni pristup životu i svakodnevnim obavezama. Nije ni čudo što su dizajneri softvera u svom stvaralaštvu nadahnuti principima ove drevne veštine.

Dustin Moskovitz, osnivač Facebook-a, dizajnirao je softver čiji zadatak je pojednostavljenje upravljanja poslovima i raspodele zaduženja. Sam softver nosi ime koje je dobro poznato poštovaocima joge - "asana". Ova reč dolazi iz sanskrita i označava lakoću u izvođenju složenih pozicija u jogi, a u poslovanju se odnosi na nov način koordinacije, komunikacije i organizacije timskog rada. Ideja je da svi radnici imaju isti cilj, i da zajedno, svako radeći svoj deo posla, do njega dođu.

Vredi razmisliti kako se "asana" princip još može iskoristiti u životu. U slučaju softvera "asana", on je organizovan tako da svi u kompaniji mogu da prate elemente poslovnih zadataka i njihovo ostvarivanje. Cilj kreatora je da "pobede" mejlove, crtanje po belim tablama i beskonačne serije sastanaka u firmama.

 

D. M.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.