Pazite kako i o čemu mislite: evo kako misli privlače negativnu energiju

"Kakve su ti misli, takav ti je i život!" Evo kako misli privlače negativnu energiju...

Misli su poput gostiju. Posebnih gostiju. Čak i nakon što odu, njihova energija ostaje. Najbolje je pripaziti kojim mislima dopuštate da uđu u vaš um i pridajete im pozornost, a kojima pokažete izlazna vrata istog trenutka kad se pojave!

Dopustite mi da podelim sa vama drevnu priču koja govori o moći misli.

Jednom je u glavnom gradu malog kraljevstva u Indiji živeo Vanika (trgovac) koji je bio kraljev vrlo blizak prijatelj.

Vladika Nikolaj Velimirović - najlepše izreke: poruke koje isceljuju dušu i pomažu da pronađemo pravi putVladika Nikolaj Velimirović - najlepše izreke: poruke koje isceljuju dušu i pomažu da pronađemo pravi putSmatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe…

Jednom se prilikom kralj vozio u svojoj kočiji sa kraljevskom pratnjom. Prolazili su ulicom u kojoj je živeo trgovac. Dok je kraljevska procesija prolazila, trgovac je žurno izišao iz kuće kako bi pozdravio svog prijatelja kralja. Pogledi su im se susreli i pristojno su izmenili osmehe; ali u kraljevom umu pojavio se trun mržnje.

Po dolasku u palatu, kralj je odmah pozvao svog vrlo poverljivog i odanog ministra koji je bio naročito inteligentan. Kralj je s tugom razotkrio ministru loša osećanja koja je iskusio prema svom prijatelju trgovcu. Zatim je zatražio od ministra da sazna razlog tome.

Tako se sledećeg dana ministar uputio u posetu trgovcu tokom odmora za ručak. Trgovac je bio jako srećan zato što može primiti ministra i budući da je bilo vreme ručka, prikladno ga je pozvao da mu se pridruži za ručkom, jer je bila tradicija lepo ugostiti atithija (nepozvanog gosta).

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.