Ovo uradite svaki put kada ste pod stresom: mali duhovni eksperiment olakšava život

Uzmite bilo koje iskustvo, bilo koje osećanje ili senzaciju koju imate – ljutnju, mržnju, ljubav - dajući joj ime, vi je učvršćujete. Ali, šta se dešava ako ne imenujete, ako ne dajete ime iskustvu?

Imenovanje osećanja i iskustva daje trajnost misliocu, zapisničaru, što je um. To jest, vi dajete ime osećanju, iskustvu, a na taj način i kontinuitet; i na račun toga um se hrani i oseća da postoji. Uzmite bilo koje iskustvo, bilo koje osećanje ili senzaciju koju imate – ljutnju, mržnju, ljubav - dajući joj ime, vi je učvršćujete. Sada, šta se dešava ako ne imenujete, ako ne dajete ime iskustvu? Ako ne imenujete raznovrsne senzacije, ako nemate zaleđinu, gde ste onda vi? To jest, kada je imenovanje odsutno, osećaj iskustva vene, gubi kontinuitet.

4 načina da privučete pozitivne energetske vibracije4 načina da privučete pozitivne energetske vibracijeAko izgubite motivaciju i elan, ponekad je teško da se sami ponovo vratite u bolju vibraciju. Ovo su saveti koji bi vam u tome…

Sledeći put kada osetite senzaciju koju zovete iritacijom, nemojte joj dati ime, nemojte reći: “Iritiran sam”, nemojte je označavati i vidite šta se događa. Otkrićete da se dešava izuzetna stvar. A tada ćete reći: “Naučio sam vrlo dobar trik. Znam kako da se ponašam prema neprijatnim osećanjima, kako da ih se otarasim – neću ih imenovati.”

Čuveni mistik Osho otkriva najveću tajnu sreće: ako ovako počnete da razmišljate, brige će nestatiČuveni mistik Osho otkriva najveću tajnu sreće: ako ovako počnete da razmišljate, brige će nestati"Ako postoji sutra, vi se ne možete prestati brinuti. Sutra nikada ne dolazi. To je proces brige. Ne postoji ni juče.

Ali da li ćete učiniti isto i sa prijatnim osećanjima?
Bojim se da nećete. Zato što želite da produžite prijatna osećanja, želite da ih zadržite. Zbog toga ćete nastaviti sa davanjem imena. Ali to nigde ne vodi; jer onog trenutka kada date ime, naziv nekom osećanju koje je prijatno, neizbežno stvarate njegovu suprotnost i stoga ćete morati uvek da se suočite sa tom suprotnošću.
Sa druge strane, ako ne imenujete, ne nazivate, ne etiketirate senzaciju, bilo prijatnu ili neprijatnu, obe nestaju; i tako misliocu koji je stvaralac suprotnosti, dolazi kraj...

Izvor: Nova svest

Božidar Stavrić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.