Ovo su najpopularnija imena u Beogradu: evo koja imena su roditelji najčešće izabrali za dečake i devojčice u 2016. godini

Mnoge devojčice u Beogradu su ponele imena koja su simbol mudrosti, a dečaci svetlosti i hrabrosti! Pročitajte koja 2 imena su postala najpopularnija u Beogradu u 2016. godini...

U prošloj, 2016. godini, došlo je promene na listama najpopularnijih imena za decu u Beogradu. Stefan i Sofija su pobedili 2015. godine. A kako su svoju decu imenovali mladi roditelji prošle godine?

Najviše dečaka u Beogradu u 2015. godini ponelo je ime Stefan, a Sofija je sa trona svrgnula Dunju. Stanje na rang listama malo se promenilo.

Snažna i moćna ruska imena za dečake i devojčice: 10 najpopularnijih imena ruskog porekla sa divnom simbolikom...

Na top listi za dečake se desio obrt, pa je tako Luka sa druge pozicije opet dospeo na prvo mesto i potisnuo prošlogodišnjeg pobednika Stefana na treću poziciju.

Na drugom mestu ove godine je Lazar, a za njima dolaze Vuk i Filip.

Čini se da oduševljenje imenom Luka ne jenjava već više od deset godina. Ovo ime nije na tronu top lista imena za dečake samo u Srbiji, već je i u Hrvatskoj godinama na mestu broj jedan. Takođe, u Austriji i Nemačkoj je ime u formi Luca i Lucas dospelo na listu popularnosti posle hita "My name is Luka" Suzan Vega još davne 1987. godine i od tada je konstantno u samom vrhu.

Luka je muško ime grčkog porekla, izvedeno od grčke reči "luks" što znači "svetlost", pa se može se reći da je Luka "osvetlio" deceniju.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.