Ovako su se opuštale naše bake, a sada je ovo postao pravi trend za oslobađanje od stresa: dokazano poboljšava mentalno zdravlje kod svake žene

I naše bake su je koristile - ova tehnika brzo uklanja stres!

Pored joge, meditacije i raznih tehnika oslobađanja od stresa, svetom je počeo da dominira jedan novi, a istovremeno tradicionalni trend opuštanja, piše Lovesensa.

Istraživanje vršeno na 4 000 žena iz celog sveta koje se bave pletenjem pokazalo je da ova veština uspešno otklanja stres.

Pletenje je dobilo status nove joge i meditacije, jer osim što budi kreativnu energiju, opušta i podstiče prijatna osećanja.

Stres napisan jezikom hormona glasi kortizolStres napisan jezikom hormona glasi kortizolAko smo neprestano napeti, nivo kortizola će izrazito porasti, a to može izazvati niz zdravstvenih problema. Dr Sara Gotfrid u…

Dokazano je da se žene koje pletu tri puta nedeljno osećaju srećnije, zadovoljnije i uspešnije. Na ovaj način smanjuje se rizik od anksioznosti i depresije i poboljšava opšte mentalno zdravlje.

Takođe, pletenje pozitivno utiče na koncentraciju, motorne sposobnosti, čini da se osećamo samouvereno i sigurno, postajemo strpljiviji i razvijamo unutrašnji mir.

Kako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna ženaKako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna ženaMenopauza treba da bude period u kojem ćete se posvetiti sebi, zdravlju i načinu kako da u novom dobu budete srećna i zadovoljna…

Ukoliko znate da pletete, sada je pravo vreme da se posvetite ovoj veštini, ispletete nešto lepo za sebe i svoje drage osobe i oslobodite se negativnog raspoloženja.

Ako se još uvek niste uvežbali u ovom ručnom radu, upišite kurs ili zamolite bake i mame da vas nauče plemenitoj i opuštajućoj tehnici pletenja.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.