Osmeh se kaže isto na svim jezicima sveta

Bez plana i programa, a ponekad i prtljaga, Tamara Zidar i njen suprug putuju verujući da je svako putovanje, zapravo, obećanje sreće...

Besprekorno organizovani životi i turistički paket aranžmani, retko iznedre čudne, zanosne priče koje nam zatalasaju srce i maštu. Ali ako odlučimo da zategnemo pertle na patikama i napravimo prvi, makar i trapavi korak, sve postaje moguće, jer, kako reče Mika Antić „već i pogled u nebo je krilatost". Samo oni koji ne prate utabane staze znaju da su daljina, dubina i visina - od istog tkanja i mirisa.

Tamaru Zidar sam zapazila po njenim putničkim fotografijama koje varniče od neke lucidne svežine, duhovitosti, gipke mašte i topline mlade žene i majke koja istovremeno istražuje svet oko sebe, ljubav i majčinstvo. Na njima skoro da nema pejzaža. Umesto toga - smešne ulične anegdote, pikanterije sa pijace, plaže, prizori iz voza, neobična biljka, talas, korak, odeća, grimasa, osmeh, putokaz, dečje lice... Prateći komentari su uvek vrlo kratki i efektni: u samo nekoliko reči - i naslov i uvod i razrada i zaključak. Ako umete da priču sa slike vidite njenim očima.

Zatim sam je upoznavala i kroz kratke putopisne reportaže na njenom blogu www.geravodeli.com, pa kroz njene video radove a najzad i uživo - na „Putospektivi" - mesečnom okupljanju putnika i ljubitelja putovanja svih vrsta u kulturnom centru „Rex" u Beogradu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.