Ono što govorite o drugima, zapravo govorite o sebi: mudra životna priča o farmeru koji je gledao zalazak Sunca

Pazite kada sudite drugima - možda te reči govore o vama više nego što mislite... Mudra priča o farmeru koju ćete želeti da podelite sa svojim prijateljima...

Na kraju dana, stari farmer seo je na klupu ispred svog skromnog doma i uživao u pogledu na livadu i zalazak Sunca.

Pored njegove kuće bila je staza koja je vodila do sledećeg sela. Pored farmera koji je gledao zalazak Sunca odjednom prođe jedan gospodin i u sebi pomisli: "Kako lenj čovek. Umesto da nešto radi, on samo sedi ispred kuće i uživa."

Malo kasnije pored farmera prođe još jedan gospodin i pomisli: "Ovaj čovek izgleda kao Don Žuan, verovatno sedi ispred kuće kako bi gledao i zavodio žene."

Čudesna priča o maslačku: životna lekcija koju treba dobro da zapamtimoČudesna priča o maslačku: životna lekcija koju treba dobro da zapamtimoČudesna priča koja će vam pomoći da prihvatite sve promene!

Zatim prođe šumar i pomisli: "Ovaj čovek je težak radnik. Teško je radio čitav dan, a sada uživa u zasluženom odmoru."

Ne znamo puno toga o ovom farmeru, ali možemo zaključiti da su trojica koja su prošla pored njega sasvim drugačije imali mišljanje o njemu, a to mišljenje zapravo govori o njihovom karakteru: prvi je lenj, drugi ženskaroš, a treći vrlo marljiv.

Najlepša ljubavna priča: kratka priča o slanoj kafi raznežiće svako srceNajlepša ljubavna priča: kratka priča o slanoj kafi raznežiće svako srceDivna i romantična priča kao dokaz da se za večnu ljubav uvek treba žrtvovati!

Ono što govorimo o drugima može biti pokazatelj onoga što nosimo u sebi. Projekcija je odbrambeni mehanizam kroz koji ljudi pripisuju spoljnom svetu nešto što postoji u njima. Nešto što biste zaista želeli da promenite u sebi.

Kada sledeći put počnete da sudite drugima, obratite pažnju na to šta te misli govore o vama. Možda su baš one vredno otkriće o tome kakve promene treba da napravite kod sebe.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.