Odmor u miru manastira – Monastero Santa Rosa

Obnovljeni manastiri Evrope služe i danas kao utočišta za dušu i telo. Mnogi su restaurirani tako da predstavljaju specifična odmarališta, s naglašenim, probranim luksuzom. Predstavljamo vam - Monastero Santa Rosa.

“Svet je knjiga, i oni koji ne putuju, pročitaju samo jednu stranu”, rekao je Sveti Avgustin. Kada dođe leto, u nama se probudi silna želja da vidimo nešto drugačije, nešto što će nas izbaviti iz svakodnevne rutine. Ipak, tek poneka mesta mogu da zadovolje naše duhovne potrebe. Manastiri koji su vekovima bila utočišta duhovnicima sada otvaraju vrata za sve koji tragaju za različitom vrstom odmora. Uronjeni u prelepe pejzaže Francuske i Italije, posetioci izlaze iz ove kuće mira s obnovljenom i jedinstvenom energijom.

Prelepa obala Amalfi na jugu Italije u sebi krije bezbroj tajanstvenih mestašaca. Neka od njih bude čula i raspiruju maštu, dok druga odišu mirom i tišinom. Monastero Santa Rosa uspeva da bude istovremeno i vrelo inspiracije i izvor spokojstva.

Četiri nivoa mirisnih, zelenih bašti, bogat pejzaž i bazeni – sve to je pripremljeno da dočeka goste u tek dvadeset soba, tako da se čovek nikad ne oseća ni usamljen ali ni "progutan" opštom vrevom i gungulom. Za svaku sobu se inspiracija pronašla u monaškom životu, počevši od imena – sobe su dobile imena po bilju od kojih su ove tihe žene spravljale lekove. Struktura sobe i zasvođeni plafoni ostali su isti, očuvani iz vremena kad su one tamo živele. To je intimni kutak, utočište okupano mirom i toplim mediteranskim suncem. Sa prozora se pogled proteže od ribolovačke luke Conca dei Marini do Amalfija.

Vlasnica manastira Bianca je u saradnji sa lokalnim napolitanskim dizajnerom odlučila da stvori elegantni ambijent pun italijanskih antikviteta. Lično je po svojim putovanjima u Italiji birala jedinstvene komade dostojne manastira. Ipak, najveće bogatstvo ovog mesta su vidici. Pogled puca na divne obale i zaliv Salerno koji stoji u ramu prozora i balkona okrenutih ka moru.

Putnici željni mira uživaće u biblioteci ili pored bazena uz čašu hladnog zelenog čaja. Pustolovi mogu da otkrivaju osunčane terase i ulaze u tajne bašte. Sve je podređeno opuštanju i prikupljanju energije. Idealan odmor od svakodnevne gužve.

Pogledajte prelepe fotografije na monasterosantarosa.com

Priredila: Dragana Milovanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.