Odmor u miru manastira - Le Couvent des Minimes Hotel & Spa

Obnovljeni manastiri Evrope služe i danas kao utočišta za dušu i telo. Mnogi su restaurirani tako da predstavljaju specifična odmarališta, s naglašenim, probranim luksuzom. Predstavljamo vam - Le Couvent des Minimes.

“Svet je knjiga, i oni koji ne putuju, pročitaju samo jednu stranu”, rekao je Sveti Avgustin. Kada dođe leto, u nama se probudi silna želja da vidimo nešto drugačije, nešto što će nas izbaviti iz svakodnevne rutine. Ipak, tek poneka mesta mogu da zadovolje naše duhovne potrebe. Manastiri koji su vekovima bila utočišta duhovnicima sada otvaraju vrata za sve koji tragaju za različitom vrstom odmora. Uronjeni u prelepe pejzaže Francuske i Italije, posetioci izlaze iz ove kuće mira s obnovljenom i jedinstvenom energijom.

Miris lavande u vazduhu. Sunce Provanse na koži. Voćnjaci, maslinjaci i egzotično cveće. Sve ovo čini atmosferu Le Couvent des Minimes Hotel & Spa, manastira u Francuskoj koji je pretvoren u odmaralište za sva čula.

Pre više vekova, od 1613. godine, u ovoj građevini živele su kaluđerice, a obližnje brdo Volx štitilo ih je od sveta i mistrala. Danas, manastir je vlasništvo grupe Relais & Châteaux i njegovih 71 ćelija pretvoreno je 46 elegantnih soba. U njima se sreću stil srednjevekovne arhitekture i moderan dizajn. Očuvana je stara fasada i terasaste bašte s hiljadama vrsta biljaka, a unutrašnjost hotela pruža sve što je savremenom čoveku potrebno.

U okviru odmarališta nalazi se "hram wellness-a", L’Occitane spa u kojem se hrani i osvežava telo aromaterapijom, masažama, refleksologijom i drugim tretmanima.

Priredila: Dragana Milovanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.