Odmor u miru manastira - L'Abbaye

Obnovljeni manastiri Evrope služe i danas kao utočišta za dušu i telo. Mnogi su restaurirani tako da predstavljaju specifična odmarališta, s naglašenim, probranim luksuzom. Predstavljamo vam - L'Abbaye.

"Svet je knjiga, i oni koji ne putuju, pročitaju samo jednu stranu”, rekao je Sveti Avgustin. Kada dođe leto, u nama se probudi silna želja da vidimo nešto drugačije, nešto što će nas izbaviti iz svakodnevne rutine. Ipak, tek poneka mesta mogu da zadovolje naše duhovne potrebe. Manastiri koji su vekovima bila utočišta duhovnicima sada otvaraju vrata za sve koji tragaju za različitom vrstom odmora. Uronjeni u prelepe pejzaže Francuske i Italije, posetioci izlaze iz ove kuće mira s obnovljenom i jedinstvenom energijom.

U V veku nove ere u okrugu Cagnes sur Mer u Vučjoj dolini postojao je manastir po imenu Notre Dame la Doree et Saint Veran. Četiri stotine godina kasnije, bio je pred rušenjem i verovatno danas ne bismo ni znali za njega da nije bilo kralja Karla Velikog koji ga je obnovio.

Sama opatija izgrađena je u XII veku i služila je kao prenoćište opatu tokom njegovog puta u biskupiju u mesto Vence. Kasnije je postala njegova stalna zimska rezidencija i tako je ostalo sve do Velike revolucije 1789. godine kada su je zaposeli revolucionari.

Danas, kada je svet toliko puta promenio svoju krljušt i još je menja, na ovom mestu se nalazi hotel. Sylviane Hugues i njen sin Stephane bili su začarani ovim mestom i uneli su novi život u njega 1997. godine.

Na prvi pogled, sobe ovog hotela deluju skromno, ali upravo je u tome njihova čar. Ukusno i jednostavno su nameštene, bez razmetanja, već u skladu sa tišinom manastirskog života. U prirodi se fantastično spajaju elementi mora i planine, jer se ova je ova regija zapravo najveće predgrađe Nice. U njemu se sudaraju vazduh sa Alpa i povetarac s Mediterana.

Priredila: Dragana Milovanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.