Odmor u miru manastira - Hostellerie de l'Abbaye de la Celle

Obnovljeni manastiri Evrope služe i danas kao utočišta za dušu i telo. Mnogi su restaurirani tako da predstavljaju specifična odmarališta, s naglašenim, probranim luksuzom. Predstavljamo vam - Hostellerie de l'Abbaye de la Celle.

"Svet je knjiga, i oni koji ne putuju, pročitaju samo jednu stranu”, rekao je Sveti Avgustin. Kada dođe leto, u nama se probudi silna želja da vidimo nešto drugačije, nešto što će nas izbaviti iz svakodnevne rutine. Ipak, tek poneka mesta mogu da zadovolje naše duhovne potrebe. Manastiri koji su vekovima bila utočišta duhovnicima sada otvaraju vrata za sve koji tragaju za različitom vrstom odmora. Uronjeni u prelepe pejzaže Francuske i Italije, posetioci izlaze iz ove kuće mira s obnovljenom i jedinstvenom energijom.

Dragulji Provanse su njena seoca u kojima ljudi žive jednostavnim životom i uživaju u prirodnim lepotama. Ljubičasta polja lavande, zeleni vinogradi i plavo more – nijedna boja više nije potrebna na ovoj slici.

Ovde se nalazi benediktanska opatija pretvorena u ljupki hotel. Nestašni duh ovog mesta star je više stotina godina, poznat po opaticama koje su izazvale skandal organizujući randevue.

Prošle godine, ovo imanje su renovirali Alain Ducasse i dekoraterka Tonia Peyrot. Pazili su očuvaju stil i istoriju kojoj ova građevina pripada, ali nisu štedeli na luksuzu soba.

Ono što nikako ne sme da se propusti u ovom hotelu su gurmanske čarolije vlasnika Alaina Ducassa i Benoit Witza. Za remek-dela za nepca, oni u potpunosti iskorišćavaju bogatstva koju ova regija pruža – od povrtnjaka samog hotela do morskih plodova Mediterana. Jelovnik se, naravno, menja u skladu sa godišnjim dobima.

Uživajte u divnim fotografijama na sajtu www.abbaye-celle.com.

Priredila: Dragana Milovanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.