Novo lice ruine

Prva beogradska ulična galerija.

MikroArt poziva umetnike da prikažu svoje radove u prvoj beogradskoj Uličnoj galeriji koji je otvorena u nekadašnjem napuštenom i ruiniranom prolazu u centru Beograda, kod pasaža Bezistan.

Program galerije će se sastojati od angažovane umetnosti koja se bavi pitanjima od ključnog značaja za društvo  i inspiriše pozitivne promene u njemu. Cilj programa je da se umetnost prebaci iz okrilja hladnih galerija i muzeja na ulicu, u javni prostor, čime će umetnost postati deo svakodnevice. Time će se njena dostupnost proširiti na veliki broj ljudi, što je bitno za teme koje su tradicionalno ignorisane i nevidljive u društvu.

Prva beogradska Ulična galerija otvorena je u aprilu 2012. godine u pešačkom prolazu između Trga Nikole Pašića i Nušićeve ulice, a nastala je na inicijativu udruženja MikroArt. Mikro Art kao neformalna grupa postoji od 2009, a formalno od 2011. godine i u  većini projekata bavi se javnim prostorom i njegovom rekonstrukcijom. Osnovni ciljevi MikroArt organizacije su izmeštanje umetnosti u javni prostor, stvaranje novih centara umetnosti u okviru neiskorišćenih gradskih potencijala i uključivanje umetnosti u kreiranje vrednosnog sistema društva.

Propozicije za učešće na konkursu i dodatne informacije možete naći na adresi www.mikroart.rs.

 

 

U. K.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.