Njihova snaga nema granice: 5 pouka koje svaka samohrana majka treba da zna

One su spremne da osvoje svet, prenesu čaroliju života na svoje dete, neverovatno su hrabre i odvažne - evo koje poruke treba da zapamti svaka samohrana majka!

Roditeljstvo je najvažnija uloga i veliki izazov u životu svake žene, ali nemaju sve žene sreću da sa partnerom odgajaju decu.

Za samohrane majke se kaže da su supermajke i heroji i zaista jeste tako. One su svoju pažnju i život podrede deci kako bi ih izvele na pravi put.

Ne zapostavljajte sebe

Samohrani roditelj svu svoju pažnju usmerava na decu. To je sasvima u redu kada su deca mala, ali problem nastaje kada roditelji počnu da zanemaruju sebe i svoje želje i potrebe kada su deca starija.

Psiholog otkriva veliku grešku roditelja: da li volite svoje dete onakvo kakvo jeste?Psiholog otkriva veliku grešku roditelja: da li volite svoje dete onakvo kakvo jeste?Istinski voleti nekoga znači istinski voleti ono što ta osoba jeste, bez nas u toj slici.

S obzirom na to da samohrani roditelj nema partnera na kojeg se može uvek osloniti, važno je da uvek bude u dobroj fizičkoj i mentalnoj “formi”, piše Stil.

Zato je bitno da se dobro naspava, zdravo hrani ili redovno bavi nekom fizičkom aktivnošću. Takođe, važno je da u gustom rasporedu odvoji vreme za sebe, svoje hobije ili za neki ritual opuštanja.

Nemojte pričati jedno, a raditi drugo

Iako je malo, dete vidi ponašanje iz svoje okoline i usvaja ih. Zato nemojte biti jedan od onih roditelja koji jedno kaže, a postupa drugačije. Budite disciplinovani roditelj! Čak i ako vam je teško da kaznite dete jer nije napisalo domaći zadatak ostanite dosledni kada ispunjavate svoja obećanja. Ako postupite drugačije, deca vas neće ozbiljno shvatiti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.