Na putu stvaranja doma

Ako ste posvećeni stvaranju doma i podizanju dece, može se dogoditi da sagorite od neprekidnog davanja.

Put stvaranja doma i podizanja dece može biti jedna faza u vašem životu, posle čega ćete se uputiti u istraživanje drugih pravaca. No, na ovom putu stvaranje porodice nije neminovno, ljudi na ovom putu mogu se baviti profesijama vezanim za zdravlje ili obrazovanje, a mogu biti i pripadnici verske zajednice.

Put stvaranja doma jedan je arhetipova koje je, na osnovu Jungovih arhetipova, opisala holistički terapeut Cassandra Lorius opisala je u svojoj knjizi "Homeopatija za dušu".

Širu zajednicu koja sadrži čitavu mrežu međusobnih veza kao i uzajamnog pomaganja doživljavaju kao produžetak sopstvene porodične strukture. Svoju ulogu roditeljstva koriste za negovanje iskre života u svojim potomcima ili nekim drugim osobama. Imaju snažan osećaj pripadanja i zajedništva, obezbeđuju stabilnost i podršku.

Istovremeno poseduju fleksibilnu otvorenost i sposobnost prepuštanja životnim tokovima, prilagođavajući se promenljivim potrebama drugih. Ljudima na ovom putu su mnogo važniji međuljudski odnosi nego teorije o stvaranju doma.

Međutim mogu zanemariti sebe, nadopunjavajući se kroz druge, previše obuzeti težnjom da budu s drugima. Mogu se iscrpeti i sagoreti od neprekidnog davanja, postati frustrirani i pokušati da manipulišu drugima i da ih kontrolišu. Treba da paze da ne zloupotrebe svoju poziciju, ako se previše užive u osećaju autoriteta.

Maja Pakić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.