Na kojem prstu nosite svoj PRSTEN: ovo može otkriti puno o vašem karakteru i budućnosti

Ako nosite prsten na palcu, imate veliku unutrašnju moć i snažan karakter!

Prsten je vekoviam simbol ljubavi, vernosti, večnosti, ponekad čak i duhovnosti, ali i nakit koji predstavlja našu ličnost na određeni način, piše Lovesensa.

Prsten može biti samo modni detalj, ali kada dublje zavirite u skriveni svet prstenova, možete uvideti zanimljivo značenje i simboliku.

Venčano prstenje u mnogim kulturama predstavlja simbol večne ljubavi. Još u starom Egiptu muškarci su ženama davali prsten od trske i papirusa koji je predstavljao simbol večnosti.

Šta znače mistične šare na pirotskim ćilimima: čudesna tradicija i simboli u koje su Srbi verovali vekovimaŠta znače mistične šare na pirotskim ćilimima: čudesna tradicija i simboli u koje su Srbi verovali vekovimaKornjača za dug i srećan život, a sovra za mudrost i veštinu govora - evo šta predstavljaju šare na pirotskim ćilimima!

Sa druge strane, Rimljani su smatrali da prsten predstavlja simbol kontrole i moći nad svojom suprugom, a ne znak ljubavi. Rimljani su pravili prstenje od skupih materijala poput kože, kostiju i metala.

Takođe, postoji i tradicionalni irski prsten "Claddagh" koji je simbol je prijateljstva, odanosti i ljubavi. Nastao tokom 17. veka, ovaj prsten ima jedinstven dizajn sa dve ruke koje drže krunisano srce - ruke prikazuju prijateljstvo, kruna je znak odanosti, a srce simbol ljubavi.

U različitim kulturama i subkulturama, svaki prsten i način na koji ga nosite može imati jedinstveno zančenje. Ali, uprkos zemlji ili kulturi, postoji univerzalno značenje nošenja prstena na određenom prstu koje može otkriti zanimljive detalje o vašoj ličnosti.

Prsten na palcu - simolizuje snagu karaktera, unutrašnju moć i slobodu mišljenja.

Prsten na kažiprstu - simbol ambicije, liderstva i autoriteta. Označava samopouzdanje i moć kontrole.

Simboli ženstvenostiSimboli ženstvenostiŽensko telo je savršeno umetničko delo, vekovna inspiracija slikara i vajara. I danas slavimo lepotu ženskih oblina otkrivajući i…

Prsten na srednjem prstu - ovo je znak individualnosti., samosvesti, uzemljenja, lepote, razumevanja mogućnosti i životne svrhe.

Prsten na domalom prstu - simbolizuje ljubav, lepotu, romantičnu dušu, nadu, kreativnost, avanturistički duh i vernost.

Prsten na malom prstu - moć dobre komunikacije, pojačane intuicije i visoke inteligencije.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.