Miris ove biljke smiruje u trenutku: trik za borbu protiv stresa

Miris ovog cveta smiruje i uklanja stres...

Profesor Hans Hat sa univerziteta Hajnrih Hajneu Dizeldorfu kaže da miris ove biljke ima delovanje na čoveka slično sredstvu za smirenje, ali bez neprijatnih nuspojava.

Radi se o jasminu čije eterično ulje nazivaju 'kraljem svih mirisa'. Miris jasmina poboljšava raspoloženje, ublažava depresiju, nesanicu i teskobu. Odličan je i za neutralizaciju negativnih emocija kao što su ljutnja, nesigurnost, pesimizam, osećaj krivice, tuge, a pomaže čak i kod fobija.

Tim profesora Hata je sproveo istraživanje na miševima koji su, kada su osetili miris jasmina, prestali raditi ono što su do tada radili, umirili su se i seli. Skeniranjem njihovih mozgova utvrdili su da taj miris ublažava anksioznost.

Moćan sok za mršavljenje i čišćenje tela: recept za napitak koji iz organizma izbacuje štetne materijeMoćan sok za mršavljenje i čišćenje tela: recept za napitak koji iz organizma izbacuje štetne materijeOvaj napitak ima bogat sastav hranljivih namirnica, vitamina, vlakana i minerala! Evo kako da ga napravite sami...

- Kada se udahne miris jasmina, njegovi molekuli mirisa ulaze u krv iz pluća te odlaze do mozga. Skeniranje mozga pokazalo je da je učinak hemikalije nazvane GABA na živčane ćelije - pojačan. Životinje su se umirile - pojasnio je Hans Hat.

Profesor je rezultate istraživanja objavio u časopisu 'Journal of Biological Chemistry' gde navodi rezultate istraživanja smatra dokazom da bi miris jasmina mogao biti bolji izbor od raznih lekova za lečenje teskobe, nesanice, za smirenje..., prenosi Woman Working.

Inače, postoji više vrsti jasmina, no samo dve su pogodne za eterična ulja zbog specifičnog mirisa po kojemu je poznat - to su Jasminum officinale i Jasminum grandiflorum.

Izvor: Espreso.rs/24sata.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.