Mašta je važnija od znanja: mudre poruke Alberta Ajnštajna koje treba da prenesee svojoj deci

"Ne možemo rešiti probleme na isti način na koji smo ih stvorili. Intelektualci rešavaju probleme, genijalci ih sprečavaju."

U svetu naučnika, Albert Ajnštajn je bio taj koji je pokazao da veličina jednog čoveka ne mora da ostane zatvorena u teško razumljivim naučnim spisima.

Kao što je i sam tvrdio da treba, stvari u koje je verovao umeo je da podeli sa drugima tako jednostavno da ih je i obično dete moglo razumeti – jer, kako možete tvrditi da nešto znate, ako to ne možete objasniti jednom šestogodišnjaku.

Ako se osvrnete za sobom, shvatićete da bi vas ovi citati Alberta Ajnštajna mnogo ranije mogli naučiti najvažnijim stvarima sa kojima ćete se susresti u životu. Prenesite ih onima koji svet tek otkrivaju.

- Mašta je važnija od znanja.

10 citata Robina Šarme za uspeh u novoj godini: inspiracija, motivacija, mudrost10 citata Robina Šarme za uspeh u novoj godini: inspiracija, motivacija, mudrostPronađite svoju zvezdu vodilju i pokrenite se u novoj godini pomoću ovih 10 citata Robina Šarme.

- Najlepše što možemo doživeti je ono što je tajanstveno. To je temeljni osećaj koji stoji u zametku svake umetnosti i nauke…

- Razlika između gluposti i genijalnosti je to što genijalnost ima svoje granice.

- Nacionalizam je dečija bolest. To su ospice čovečanstva.

- Kad čovek sedi jedan sat sa lepom devojkom, to vam se čini kao jedan minut. Ali neka sedi jedan minut na vrućoj peći – to je duže od jednog sata. To je relativnost.

- Ne možemo rešiti probleme na isti način na koji smo ih stvorili. Intelektualci rešavaju probleme, genijalci ih sprečavaju.

- Um je kao padobran – funkcioniše jedino ako je otvoren.

- Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste.

- Ako nešto ne možete da objasnite šestogodišnjem detetu tada ni vi sami to ne razumete.

Opra Vinfri šalje važnu poruku ženama širom sveta: Ženo, budi kraljica!Opra Vinfri šalje važnu poruku ženama širom sveta: Ženo, budi kraljica!"Budi kraljica. Ne odriči se svoje moći i svoje slave!"

- Važno je ne prestajati postavljati pitanja. Znatiželja ima svoj razlog postojanja. Čovek ne može izbeći osećaj strahopoštovanja dok promišlja tajne večnosti, života, veličanstvene strukture stvarnosti. Dovoljno je svakog dana pokušati shvatiti i maleni deo te tajne. Nikada se nemojte odreći svete znatiželje.

- Čovek koji nikad u životu nije napravio grešku nikada nije započeo ništa novo.

- Obrazovanje, to je ono što ostane nakon što zaboravite sve što ste naučili u školi. Jednom kad prestanete da učite, počinjete da umirete.

- Velike duše uvek je dočekivao žestok otpor osrednjih umova.

Izvor: Kultiviši se/Espreso

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.