Majčino mleko snažnije od bakterija: pogledajte test mame studentkinje (FOTO)

Viki Grin, majka troje dece, dobija stotine poruka i pohvala. Njen test sa majčinim mlekom oduševiće i vas!

Viki Grin je student prve godine biofizike ali i majka troje dece. Za svoj studentski projekat odabrala je temu koja je najviše zanima u ovom trenutku - majčino mleko i njegova antibakterijska svojstva, piše Lepa & Srećna.

Ono što nije očekivala je ogromna pažnja koju je njen test privukao na Internetu kada je odlučila da objavi fotografiju iz eksperimenta, početkom februara 2017. godine.

Snaga žene: o ženskom principu, stvaranju, majčinstvu kao odgovornosti prema budućnosti i nepresušnoj moći koju imaju žene...

Na slici su laboratorijske posude ispunjene bakterijama, a u njima su strateški pozicionirani uzorci majčinog mleka. Viki je domišljato odlučila da koristi mleko majke koja doji bebu od 15 meseci, ali i ono kojim jedna majka hrani svoje trogodišnje dete! Kako izgleda ova borba UŽIVO između bakterija i majčinog mleka pogledajte i sami!

Viki ne može da postigne da odgovori svima koji je hvale, hrabre i postavljaju pitanja.

"Toliko sam ponosna", piše ona u svom postu. " Ovde vidite 9 Petrijevih osuda koje sadrže bakteriju M. Luteus. Bele tačke u sredini su diskovi natopljeni uzorcima majčinog mleka. Možete primetiti da je oko tih diskova prostor bukvalno raščišćen - to je mesto gde su belančevine iz mleka zaustavile bakterije! Toliko sam uzbuđena", piše Viki.

Ovaj eksperiment nije prvi koji dokazuje antibakterijsko dejstvo majčinog mleka, ali je važan kako zbog svog izvanrednog vizuelnog prikaza tako i zbog činjenice da je korišćeno i takozvano "staro mleko". Naime, rasprostranjeno je verovanje da majčino mleko ima snažna antibakterijska svojstva samo tokom prve godine nakon rođenja deteta.

Izvor: Lepa & Srećna

Tekst: K. I.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.