List, čipka i ja

... i magija može da počne.

"Izađem da prošetam. Nađem neki list, ili drvce - a možda ono nađe mene. Odnesem ga kući i novi život može da otpočne." (Suzanna Bauer)

Lepota ima bezbroj lica a draž prirode - divlje ali i delikatne - krije uvek neka neistražena, inspirativna polja u koje možemo da otputujemo za tren. Poneko se vrati s tog puta s rukama punim čarobnih likovnih dela, kao nemačka umetnica Suzanna Bauer (1969).

Svojim dosadašnjim stvaralaštvom Suzanna s lakoćom potvrđuje kako se može skoro svakoj formi iz prirode skrojiti novo odelo i dodati naročit ram. Njen rad "Living room" na prvi pogled podseća na sliku od platna uz čiju je unutrašnju ivicu zavuklo opalo jesenje lišće. I taj privid nije daleko od istine ako znamo da "Living room" čini papir s ručno štampanim dezenom latica, uramljen u ram od bukovine na čijoj su se unutrašnjoj ivici ugnjezdila dva senzualna lista od magnolije. Ivica spojenih pamučnim predivom, dva lista podsećaju na formu malih brodića, nasukanih na stenu od bukovine. Mistično i romantično, a svakako očaravajuće. Detalj koji će bilo koji deo kuće da upotpuni na skoro savršen, upečatljiv način.

Opisujući svoje radove, Suzanna navodi da je skoro svaki nastao tako što je zadubljeno posmatrala "skrivene" oblike koji nas okružuju a na koje ne obraćamo posebnu pažnju. Igrajući se s tradicionalnim tehnikama poput veza, pletenja i formom drveta, lista..., nemačka umetnica je napravila do sada vrlo upečatljivu seriju detalja. Njeni jednostavni i maštoviti komadi koje možete da pogledate na njenom sajtu, nadahnuće - bez sumnje - i vas inspiracijom prirode. List, čipka i Vi.

Ana Dodig

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.