Kako savladati reku informacija

Uronjeni smo u mnoštvo informacija, tekstova koje treba pročitati, sajtova koje valja pogledati. Kako izabrati najbolje?

Ukoliko život posmatrate kao reku, onda su sve informacije koje nas okružuju voda koja teče našom rekom, našim životom. Zamislite da pokušate da popijete celu reku. To je nemoguće za jednu osobu, i niko nikad to nije ni pokušao. Kada biste želeli da probate najbolje kapi vode u reci, kako biste to učinili?

Ne biste znali gde su najbolje kapi, tako da biste morali da zagrabite veću količinu vode da biste to saznali, ili biste zatražili savete od drugih ljudi. Ipak, čak i pokušaj da se ravnate prema preporukama može da vam oduzme čitavu večnost, a i dalje ostaje mogućnost da su drugi subjektivni i da vas njihovi saveti neće usrećiti niti će vam se te informacije pokazati korisne onako kako su bile vašim mentorima i prijateljima.

Zato, oslobodite se potrebe da od svega uzimate samo najbolje. Jer to nije neophodno i nije ono što vas može usrećiti. Umesto toga, okusite onu kapljicu vode koja ide ka vama, u ovom trenutku. Uživajte u njoj. To možda nije najbolja kapljica vode, ali ko to može da izmeri? Ako u njoj nađete pravu informaciju koja vam je potrebna u tom času, baš će ta kap biti najbolja, bez obzira na to koliko su druge dobre.

U. K.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.