Kako da želje postanu stvarnost: važno je naučiti razliku između cilja i namere

Planovi i ciljevi oslanjaju se na zamišljenu budućnost. Pritom, međutim, često ne uzimamo u obzir ono što se u sadašnjem trenutku događa u našem životu i da li je cilj koji smo postavili ostvariv, možemo li da ga ostvarimo sopstvenim snagama.

Kada pravimo planove i oblikujemo u svom umu ciljeve koji su nam važni, mi zapravo zamišljamo budućnost. Ako smo vizuelni tip osobe, moći ćemo tačno da vidimo sebe na željenom poslu, sa željenim partnerom ili u željenom automobilu. Kinestetički senzibilnije osobe moći će tačno da osete kako bi to bilo – kakav bi to unutrašnji osećaj bio kada bi ostvarile svoj cilj.

Poslušajte svoj unutrašnji glas i krenite ka onom što želitePoslušajte svoj unutrašnji glas i krenite ka onom što želiteIako na prvi pogled i za druge nešto nema smisla, vama intuicija jasno govori šta želite i šta treba da uradite. Najbolji savet…

Mnoge tehnike kreativne vizuelizacije mogu da se primene kako bismo zamislili željenu budućnost. Planiranje i stvaranje ciljeva na taj način vrlo je dragocena veština. Motiviše nas da se trudimo, podržava nas na putu njihovog ostvarenja. Kada postavimo cilj, verovatno se brinemo: Kada ću da ostvarim svoj cilj? Hoću li onda da budem srećna? Šta nakon toga? Ostvareni ciljevi retko kad mogu potpuno da nas ispune i usreće. Uzbuđeni smo kad ih ostvarimo, nesrećni kad ne uspemo. Čim ispunimo jedan cilj, iz njega nastaje barem nekoliko novih. U Bagavadgiti to je opisano na sledeći način: „Za one kojima nedostaje sankalpa (namera), životne odluke su razgranate i beskonačne.”

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.