Kako da vratim izgubljeni osmeh: duhovna priča koja vraća mir i radost u život

"Osmehivanje pomaže da se u novi dan krene sa blagošću i razumevanjem. Kada vidim da se neko smeši, odmah znam da se on ili ona nalaze u stanju osvešćenosti."

Kada se dete smeje i kada se odrastao čovek smeje, to je od veoma velike važnosti. Ako u svojoj svakodnevici možemo da se smejemo, ako možemo da budemo spokojni i srećni, od toga ćemo imati velike koristi, i to ne samo mi, već svi ljudi. Ukoliko istinski znamo kako treba živeti, ima li onda nečeg boljeg nego da se dan započne osmehom? Naš osmeh potvrđuje našu svest i odlučnost da živimo u miru i radosti.

Važno pravilo uspešne žene: 4 razloga zašto morate HITNO da se nasmejete...

Izvor iskrenog osmeha je probuđen um.

Kako da se setite da se nasmešite kada ustanete?

Možete da napravite neku vrstu podsetnika - što može biti grančica, list sa drveta, neka umetnička slika ili neke inspirativne reči - pored prozora ili ga okačite da visi sa plafona iznad vašeg kreveta, tako da ćete to primetiti čim se probudite.

Kada uvežbate tehniku osmehivanja, podsetnik vam više neće biti potreban. Počećete da se smešite čim začujete poj ptica ili ugledate sunčevu svetlost kako se probija kroz prozor.

Osmehivanje pomaže da se u novi dan krene sa blagošću i razumevanjem. Kada vidim da se neko smeši, odmah znam da se on ili ona nalaze u stanju osvešćenosti.

A onaj poluosmeh - koliko li je samo umetnika ulagalo silan trud da njime oboji usne bezbroj statua i slika? Siguran sam da je isti taj osmeh sigurno bio i na licima vajara i slikara dok su ih stvarali. Možete li zamisliti da ovakvom osmehu život udahne slikar koji je ljutit? Mona Lizin osmeh je vedar i to je više nagoveštaj osmeha. Ipak, čak i takav osmeh je dovoljan da nam se opuste svi mišići lica i da odagna sve brige i sav umor.

Sićušni pupoljak osmeha na našim usnama hrani svest i čudotvorno nas smiruje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.