Kako da se oslobodimo zakona karme

Drži se čvrsto misli da si večno slobodan u svom Sopstvu. To je način da se postigne konačno oslobođenje u Gospodu...

„Učitelju, sve mi izgleda toliko komplikovano", požalio se jedan učenik. „Vidim da karma i reinkarnacija idu ruku pod ruku, ali kada pomislim na sve one akcije koje samo u jednom životu učinim, i kada ih pomnožim sa Bog zna koliko života, zgrozim se. Interakcija uzroka i posledice mora da je gotovo bez kraja."

„I jeste", složio se Učitelj, „sve dok čovek pokušava da razreši karmu u spoljašnjem svetu. Jedna želja vodi ka drugoj, i tako u nedogled. Svaka želja se mora ispuniti i svaka akcija se mora sprovesti do kraja."

Šta je karma: 12 zakona snage naših dela

„Čak i trivijalne želje?", nastavio je učenik zbunjeno. „Šta ako sam nekad možda poželeo da u nekom trenutku pojedem sladoled?"

„Čak i to", učitelj odgovori odlučno. „Sva energija koju pošalješ, ma koliko slaba, mora ti se vremenom vratiti."

Učenik podignu ruke u očajanju. „Onda sve izgleda potpuno beznadežno! To je kao da pokušavam da umirim talase na okeanu!"

„To je veliki posao, slažem se", učitelj odgovori. „Ipak, nije toliko težak koliko se čini. Upitaj se ovo: Šta je to što prouzrokuje da se talasi uopšte pojave? Vetar. Bez vetra, površina okeana automatski postaje mirna. Na sličan način, kada se oluja iluzije smiri u umu, talasi akcije i reakcije spolja se automatski smiruju."

„Dakle, ono što treba da radiš jeste da umiriš talase svog uma dubokom meditacijom i onda u meditaciji da se oslobodiš svesti o egu. Kada prestaneš sebe da posmatraš kao uzročnog činioca, talasi iluzije mogu nastaviti da se dižu i spuštaju spolja, ali na tebe više neće imati uticaja."

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.