Jezero u koje ćete se zaljubiti: crveni cvetni lotos-beskraj na Tajlandu

I baš tu, pored cvetnog-lotos beskraja nalaze se i ostrvca na kojima su smeštene statue Bude, male bogomolje i pagode. prizor u kom možemo samo da uživamo...

Iza komplikovanog zvaničnog imena Nong Han Kumphawapi, na severu Tajlanda krije se jezero širom sveta poznato kao Jezero crvenog lotosa. Od novembra do marta, na površini od preko 30 km2 ne vidi se ništa drugo sem prelepih tamno-ružičastih cvetova koji plutaju po vodi. Celom okolinom širi se prijatan i jak miris crvenog lotosa.

Jezero je veoma plitko, sa prosečnom dubinom od samo jednog metra, ali je za stanovnike regiona izuzetno važno jer napaja reku Pao. Kada se početkom novembra na njemu pojave prvi pupoljci, a naročito u decembru kada su u punom cvatu, lokalno stanovništvo od ga iz milošte zove „morem lotosa". Najveću turističku atrakciju, pored samog pogleda na rascvetali beskraj, predstavlja vožnja čamcima koja omogućava da se izbliza posmatraju ostrvca na kojima su smeštene statue Bude, male bogomolje i pagode.

Orgon energija poznata i kao ki, či, mana, prana: kako napraviti orgonit za zaštitu od negativne energije...

Simbolika lotosa je veoma poznata i poštovana na Tajlandu, kao i u Vijetnamu, Kini, Laosu i Kambodži. Njegov cvet je tron na kojem sedi Buda. Stara egipatska legenda kaže da je na početku sveta lotos plivao u mračnim vodama sa zatvorenim laticama. Kada su se otvorile iz njega se uzdigao Ra, bog Sunca, i počeo da stvara svet. Sunce se svake večeri vraćalo u lotosov cvet i budilo u zoru.

U budističkoj simbolici crveni lotos ima veliki značaj. Na sanskritu se naziva kamala. Simbol je čistote srca, ljubavi i saosećajnosti.

vodena_povrsina_sa_najlepsim_prizorom_jezero_crvenog_lotosa_na_tajlandu_1

Izvor: Medias

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.