Imena koja su popularna u celom svetu: 10 imena za dečake i devojčice koje znače ANĐEO

Anđeli vas sigurno asociraju na nešto čisto, dobro i nežno, a evo kojih 10 imena za dečake i devojčice imaju baš ovo značenje!

Davanje imena detetu može da se pretvori u pravu muku za roditelje. I oni sami znaju biti neodlučni, a onda odjednom i svako sa strane ima neki predlog ili želju. Jedna od opcija je dati detetu ime koje ima snažno značenje, a posebno je lepo kada ime vašeg deteta znači "anđeo".

Izdvojili smo 10 imena, 5 za devojčice i 5 za dečake, koja imaju upravo to značenje.

Imena naših baka imaju divno značenje: ovo su najlepša stara srpska imena za devojčiceImena naših baka imaju divno značenje: ovo su najlepša stara srpska imena za devojčiceBlistava, žena stena, simpatična i puna blagodeti - evo koja stara ženska srpska imena se mnogima dopadaju!

Imena za devojčice:

1. Anđa/Anđela - Snažno ime koji potiče od grče reči angelus, što znači "anđeo, glasnik, vesnik".

2. Angelina/Anđelina - ovo je još jedno ime koje dolazi od grčke reči "angelus" koja znači poslanik ili anđeo.

3.Gina - još jedna, kraća, varijanta imena Angelina, odnosno Anđelina jednako snažnog značenja.

4. Ariel - ovo je anglicizirani oblik hebrejske reči Ari'el koja znači "božji lav". Ariel je i ime arhanđela koji vlada vodama.

5. Lejla/Laila - hebrejesko značenje ovog imena je noć, odnosno najlepša od svih noći, a Laila je između ostalog i anđeo noći u hebrejskoj mitologiji.

Najlepša ženska imena od 3 slova: kratka imena za devojčice sa moćnim značenjemNajlepša ženska imena od 3 slova: kratka imena za devojčice sa moćnim značenjemGospodarica, lavica, jedinstvena - spisak kratkih ženskih imena koja imaju čarobnu simboliku!

Imena za dečake:

1. Anđelko - ovo je verzija imena za dečake koje ima poreklo iz grčkog "angelus".

2. Gabriel - Ime za anđela radosti, života, istine, snova i rasuđivanja. Ovo biblijsko ime jako je popularno. Značenje herbojeskog imena Gabriel je "Bog je moja snaga".

3. Rafael - ovo je ime latinskog porekla, a izvedeno od reči "Rafa" koja znači lečiti i "el", odnosno svemoćni', što znači "Bog leči" ili "Bog isceljuje".

4. Mihael - značenje ovog imena je onaj koji je poput Boga.

5. Mihovil - ovo ime ima isto značenje kao i ime Mihael i jedna je od njegovih izvedenica, a u raznim varijantama popularno je u celom svetu.

Izvor: Zadovoljna

Ma.B

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.