FRIDA KALO O LJUBAVI: Šta je najvažnije za dobar brak

Ovaj savet o braku Frida Kalo dobila je od svog oca - Evo šta je najvažnje za ljubav i dobar brak.

U fimu "Frida", slikarka razgovara sa svojim ocem Guillermom o ljubavi. U jednom ga trenutku pita: "Šta misliš šta je najvažnije za dobar brak?" Njegov odgovor vredi zapamtiti, posebno nakon prepirki.

Kratko pamćenje

U fimu "Frida" postoji scena kada Kalo razgovara sa svojim ocem Guillermom o ljubavi. U jednom ga trenutku pita: "Šta misliš šta je najvažnije za dobar brak?" Njen otac odgovara: "Kratko pamćenje."

Pročitajte još:

Frida Kalo: 10 citata slavne umetnice koji vam mogu pomoći u teškim trenucima

Frida Kalo: važna poruka za sve one koji se osećaju odbačeno

Mislim da sam imala 15 godina kad sam prvi put gledala "Fridu" i da budem iskrena, nisam baš shvatila što joj otac govori. Kao velika obožavateljica Fride Kalo, očito sam gledala ovaj film mnogo puta.

Poslednji put kad sam ga gledala, Guillermove reči su mi neprestano odzvanjale u ušima. Nisam sigurna temelji li se ta scena na stvarnom razgovoru koji se dogodio između Kalo i njenog oca, ali bez obzira na to, bio je zanimljiv.

Svađa kao prilika

Odnosi nisu laki - i ne bi trebali biti. Stalno se događaju svađe, nesporazumi i nesuglasice. I to je normalno; i dobro; i nužno. Dvoje čudnih ljudi međusobno se upoznaju i uče živeti zajedno - pa će, naravno, na tom putu biti trenutaka trenja.

Ja mislim da je ovo sjajno. U svakoj zdravoj vezi svađa je prilika za poboljšanje veze. Svaki put kad smo se moj partner i ja svađali, mislila sam da je to kraj - mislila sam da nećemo uspeti. Gledajući unazad, svako pojedinačno neslaganje dovodilo je do dubljeg razumevanja nas samih, jedno drugoga i partnerstva. Da nije bilo ovih malih sukoba, ne bismo bili tu gde smo danas.

Post-borba

Ali postoji nešto što je važnije od same borbe: post-borba. Moram priznati da se loše nosim sa svađama. Čak i nakon što rešim problem i naučim iz njega, ne mogu lako proći kroz svađu - treba mi vremena da krenem dalje i pustim to. Glavni problem? Moje pamćenje.

S druge strane, moj partner završava naše nesporazume sa malo humora i može se mirno probuditi sledeće jutro smejući se i mazeći se sa mnom. Kako kaže Fridin otac, moj partner ima kratko pamćenje.

Frida Kalo: važna poruka za sve one koji se osećaju odbačenoFrida Kalo: važna poruka za sve one koji se osećaju odbačenoJedan od citata slavne slikarke i fotografkinje Fride Kahlo koji nas nadahnjuje na životnom putovanju i iz koga možemo naučiti…

Važnije nego biti u pravu

S vremenom sam naučila da je kratko pamćenje neophodno za održavanje veze. Svađe se događaju, ali to nije glavno pitanje. Mentalno držanje za nesuglasice ono je što zaista šteti vezi. Prelazak sa onoga što je pokrenulo borbu postavlja temelje za saosećanje, ljubaznost i opraštanje.

Lako je osetiti bes ili krivicu, ali nije ih lako zameniti osećajima koji se temelje na ljubavi. Sledeći put kad se budete svađali sa partnerom, setite se što je Guillermo Kahlo rekao o tome. Imajte na umu da je kratko pamćenje ponekad važnije od toga da budete u pravu.

Izvor: Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.