Frida Kalo: važna poruka za sve one koji se osećaju odbačeno

Jedan od citata slavne slikarke i fotografkinje Fride Kahlo koji nas nadahnjuje na životnom putovanju i iz koga možemo naučiti ponešto o umetnosti smrtnosti.

Iskrena i verodostojna

Poput mnogih umetnika i slikara, Frida Kahlo napravila je izuzetna dela na osnovu svojih iskustava intenzivnog bola i patnje, što kao reakcija na njeno osakaćeno telo nakon autobuske nesreće, a što zbog burne veze sa njenim mentorom i kolegom slikarom Diegom Riverom.

Patnju je nosila sa velikim dostojanstvom i nepokolebljivom iskrenošću, otvoreno - kao i mnoge druge umetnice autoportreta i fotografkinje 20. veka - sa ranjivošću i nevinošću istinske ženstvenosti koja joj je davala veliku verodostojnost i integritet.
Njen slikarski stil, poznat kao primitivan, pristaje uz tu iskrenost i upravo zbog tog jedinstvenog istraživanja ljudske krhkosti kakvu je i ona imala, u njenim slikama i fotografijama, kao i njenim citatima, verovatno ima mnogo toga što možemo naučiti o umetnosti smrtnosti.

Kako prepoznati blizanačku srodnu dušu: 7 faza ostvarenja bezuslovne ljubaviKako prepoznati blizanačku srodnu dušu: 7 faza ostvarenja bezuslovne ljubaviBlizanačka srodna duša je samo jedna u životu, polovina energetski identična našoj. Iste energije suprotne frekvencije, koje pri…

Jedan od citata Fride Kahlo koji nas nadahnjuje na životnom putovanju.
"Bila sam uverena da sam ja najčudnija osoba na svetu, ali onda sam razmišljala, ima toliko puno ljudi na svetu, mora postojati neko kao ja, ko se na isti način oseća bizarno i manjkavo kao ja. Zamišljala bih je, kako postoji negde i misli na mene. Pa, nadam se da postojiš i čitaš ovo i znaj da je tačno, ja sam ovde i isto sam čudna kao i ti."

Najlepši citati Sigmunda Frojda: 12 lekcija za rad na sebiNajlepši citati Sigmunda Frojda: 12 lekcija za rad na sebiDetinjstvo je roditelj čovekove ličnosti.

Svi smo mi u istom čamcu, nema stvarne razlike među nama, svi smo Jedno. Svi možda mislimo da nešto nije u redu sa nama u nekim trenucima života. Jedina barijera između nas (i u tome nužna za neke aspekte života) je ovo ostvarenje sebe i drugih. Kroz umetnost i svesnost možemo shvatiti da nismo sami i da nema razlike između nas. Nikada je nije ni bilo.

Izvor: Sensa.hr

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.